Най-желаните автомобили

A+ A-
11820 прегледа 0 Коментара
7. Ferrari 458 Ferarri 458

Казват за Червения звяр, че е заменил модела 430. Не само че го е заменил, но и го е направил съвсем нов и много по-добър. С достатъчно мощен V- образен, 8 цилиндров и 4.5 литров двигател, спортната красавица достига 100 км. за 3.3 секунди.
Да шофирате подобен лек (1.4 тона) автомобил, ще ви даде усещането че летите. А пък всеки опит да бъде описан интериора е обречен на неуспех, трябва да го видите
Мощното спортно возило достига максимална скорост от 340 километра и можете да му се насладите изцяло срещу около 210 000 евро.

8. Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne
С неговия битурбо, V-образен, 8 цилиндров, 6.75 литров двигател, тази машина е наистина внушителна! Това всъщност е единствения модел на Бентли с подобен двигател и със задно задвижване. Въпреки, че автомобила е ужасно тежък, той изглежда лек, подвижен и бърз – достига 100 километра за 4.9 секунди.
От години Бентли е синоним на качество, елегантност и класа. Ако желаете луксозен автомобил, на който всички ще се възхищават, то този е много добро попадение.
Ще можете да си го позволите на цена около 250 000 евро.

9. Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador
За супер лек автомобил, който тежи само 1.5 тона, Lamborghini Aventador е изключително мощен. Той разполага с V- образен, 12 цилиндров, 6.5 литров двигател. Вдига 100 километра за 2.9 секунди и достига максимална скорост от 217 км./ч.
Съвсем не е лесно да си закупите това бижу – става с едномесечно предизвестие и то не всеки може да си го позволи. Но, ако сте от тези, които могат, цената започва от 355 000 евро.

10. PORSCHE 918 Spyder

Porsche 918 Spyder
Този изключителен хибрид е модел от тази година на дизайнера Michael Mauer. Разполага с 135 килограмов, V-образен, 8 цилиндров, 4.6 литров двигател и два електрически мотора. Общата му мощност е 887 конски сили (608 от двигателя и 279 от ел. моторите). Достига до 100 км. за 2.5 секунди. Двувратата мощна машина е с 4 по 4 и достига максимална скорост от 340 км./ч.
Изключително красива, бърза и подходяща за спортни маняци.
Приблизителна цена 750 000 евро.

11. Zenvo ST1

Zenvo ST1
Навлизаме в автомобилите за милионери, ценители и изключително капризни клиенти. Това е произведение на изкуството с V- образен, 8 цилиндров, 7! литров двигател с турбо компресор. Достига до 100 км. за 3 секунди и развива максимална скорост от 375 километра!
Истински шедьовър с внимание към всеки детайл.
Приблизителна цена 1 милион евро.

12. Pagani Huayra

Pagani Huayra
Изродската машина е толкова популярна с техническите си спецификации, колкото и със странното си име. Кръстена е на Бога на ветровете на Инките the Huayra (Уай ра). Награден с V- образен, 12 цилиндров, 6 литров двигател. Специално изработен от Мерцедес AMG, с два турбо компресора, автомобила има 620 конски сили. Може да развие максимална скорост от 372 км./ч.
Интериора е смесица между милиардерски арабски шик и филмите от бъдещето.
Приблизителна цена 1 240 000 евро.

13. Mansory Vivere Bugatti Veyron

Bugatti Veyron Mansory
Нямаше как да минем без този автомобил. Той е хем един от най-мощните, хем един от най-скъпите. Освен това притежава съвсем подобаващ за него спортен и аеродинамичен вид. Mansory Vivere е само за маняци на екстремните преживявания и за професионалисти с дълбок джоб и достига до 407 км./ч.
Машината е с W-образен, 16 цилиндров, 8 литров двигател и с невероятните 1200 конски сили!
Необикновено возило, което малцина притежават.
Цената му е над 3 милиона евро.

14. Maybach Exelero

Maybach Exelero
Това е най-скъпия автомобил в серийно производство за момента в света. Каквито и суперлативи да напишем за него, няма да са достатъчни. Представен за първи път през 2004 година, цената му даже се качва... Многото пари и Майбах отдавна вървят ръка за ръка, но това е най-изключителното бижу, което се е пръквало до сега. V- образен, 12 цилиндров битурбо двигател с 700 конски сили.
Важно е да се знае, че не е необходимо да е супер скъпа колата за да е мощна, но този диамант притежава абсолютно всичко, което може да се изиска дори и от най- претенциозните клиенти.
Цената му е над 7 100 000 евро.

15. Hennessey Venom GT

Hennessy Venom GT
Това е най-бързия автомобил в серийно производство на света. Той може да се движи с удивителните 435 километра в час. Машината притежава V- образен, 8 цилиндров, 7 литров двигател и зверските 1244 конски сили!
Hennessey регистрира 270.4 mph на писта в космическия център Кенеди през миналата година, но само в една посока. Заради ръчната изработка на возилото все още има дебати и спорове относно това, дали може да се квалифицира като изработен продуктов автомобил и за това рекорда му не е признат от Гинес.
Произведени са съвсем малко бройки с цена от 1.2 милиона долара.

1 2

Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари