За нас


-„Знам защо си тук, Нео. Знам какво правиш..., защо не можеш да спиш, защо живееш сам и защо всяка нощ седиш пред компютъра. ТЪРСИШ ГО! Знам, защото и аз някога търсех същото. И когато той ме намери, ми каза, че всъщност не съм търсила него. Търсила съм отговор. Движещата ни сила е въпросът. Въпросът те е довел тук. Знаеш какъв е въпросът, както го знаех и аз. 
Какво е Матрицата? 
Отговорът е някъде там и той те търси, и ще те намери, ако го искаш.”

  Живеем в необикновено време, когато се извършват невероятни промени – много по- големи, от колкото повечето хора могат да си представят. Фантастичните филми от близкото минало вече са реалност, много неща са с краката на горе – лекарите ни погубват здравето, правителствата ни погубват свободата и ни лишават от мнение, медиите погубват информацията, а религиите – духовността.

Как да изпъкнем в този свят, как да направим нещо хубаво, полезно, как да сме в мир със себе си? Предполагам, че никак не е лесно...

Още от малък мечтая да сътворя нещо страхотно, нещо значимо, с което да ме запомнят, с което да съм наистина от полза, с което поне малко да допринеса за това да станем по- добри, по- умни и да успеем да се радваме на живота – този живот, сега и тук!

„С раждането на човек се раждат и мъките му. Колкото по-дълго живее, толкова по-глупав става, защото стремежът му да избегне неизбежната смърт все повече се засилва. Колко тъжно! През целия си живот той се стреми към нещо, което за винаги остава недостижимо! Копнежът му да остане жив в бъдеще, не му позволява да живее в настоящето”. – Джуан Дзъ (китайски философ)

Нека да живеем в настоящето и то добре! Да се радваме на живота и на дребните неща и да не приемаме всичко хубаво за даденост.

Какво е Epis?

За тези, които търсят някакъв скрит замисъл или хубава абревиатура, Epis може да значи: Електронна Полезна Информация от Света, а за всички останали, това е просто един бранд. Бранд, който има намерението да ви дава отговорите на вашите въпроси, на вашите търсения, да удовлетворява донякъде любопитството ви, да ви помага в трудното ежедневие, да предложи интелигентни решения, да намери изход в безизходиците или просто да ви побутне в правилната посока, за да се порадвате на живота!

Epis.bg ще се опита да бъде полезен както на масовия читател, така и на по- профилираните потребители, с по- задълбочени материали, изискващи определени познания.

Последвайте ни в социалните мрежи, обещавам, че ще бъдем активни, няма да ви оставим да скучаете и ще ви предоставяме полезна и интересна информация:
Facebook, Twitter, Pinterest, и Linkedin

Силно се надявам, и най- вече с ваша помощ, Epis да стане отговора на въпроса, който си задавам цял живот, а именно: „Има ли някакъв начин, по който да съм полезен на хората, правейки това, което обичам”?

Славчо Панов