Как да изберете наргиле за домашна употреба?

A+ A-
765 прегледа 0 Коментара
Пушенето на наргиле е значима и забележителна дейност, закоренена в културата на източните общества още от древни времена. Тази традиция малко по малко се е разпространила по всички континенти. В наши дни, наргилетата са достъпни във всички части на света и се използват както за забавление, така и като начин за разпускане.

Днес, наред с традиционните или т. нар. класически наргилета, изработени от дърво и месинг, ще откриете и богато разнообразие от модерни устройства, направени от стъкло и алуминий. Сайтове като nargile.bg предлагат богат избор от модели, всеки със своите уникални характеристики и дизайн. От компактни и преносими устройства, до средни и големи наргилета, подходящи за домашна и професионална употреба - има по нещо за всеки вкус и предпочитание.

В nargile.bg също ще откриете богата колекция от аксесоари и тютюневи смеси за наргиле, с които да подобрите сесиите си. Те предлагат блонд тютюн и черен тютюн, различни видове чашки, вази, както и модерни системи за управление на топлината. Така че, ако сте на път да си купите чисто нов комплект наргиле, с който да се забавлявате или разпускате вкъщи, nargile.bg може да е мястото, от което да започнете своето търсене. А сега, нека видим някои от тънкостите, на които да обърнете внимание при избора на идеалното устройство за домашна употреба.


Тип наргиле - класическо или модерно


Ако сте опитен пушач, то най-вероятно знаете, че има няколко типа наргилета - класически, модерни и наргилета сувенири. Съществува общоприето мнение, че истинското наргиле задължително трябва да идва от Сирия, Ирак, Обединените арабски емирства или Саудитска Арабия, докато египетските или турските наргилета имат чисто декоративна цел. Това обаче е доста остаряло схващане и определено можем да кажем, че не се отнася за множеството подобрения, които са направени в модерния дизайн на наргилето. В крайна сметка, всичко зависи от качеството на самото наргиле, а не от мястото на неговото производство. Така че, независимо дали ще се спрете на класическо или модерно наргиле, най-важното е то да бъде с добро качество, особено ако смятате да го използвате често.

И все пак, ако наистина цените традиционното, автентично изживяване при пушене, то може би е по-добре да си купите класическо наргиле. Този тип устройства имат специфичен, богато украсен дизайн, който някои ентусиасти намират за привлекателен.

Съвременните наргилета, от друга страна, обикновено имат по-семпъл и изчистен външен вид. Те обаче често са оборудвани с някои модерни функции, които могат допълнително да подобрят изживяването ви при пушене. Освен това, модерните наргилета обикновено са по-лесни за употреба. Това е фактор, който е добре да вземете под внимание, особено ако нямате много опит в пушенето на водна лула.

По отношение на качеството, съвременните наргилета от неръждаема стомана се смятат за най-надеждни и издръжливи. Класическите устройства от дърво също могат да бъдат доста здрави, но е важно да се пазят от силни химикали, прекомерна влага и контакт с остри предмети.


Размер на наргилето - голямо, малко или travel наргиле


Дълго време хората смятаха, че колкото по-високо и по-голямо е наргилето, толкова по-добре. Това обаче изобщо не е вярно. В действителност, е почти невъзможно да се забележи разликата в качеството на пушенето въз основа на размера на устройството. Като цяло, големината и височината на наргилето оказват повече влияние на естетиката и функционалността му, отколкото на качеството на самата сесия.

наргиле

Ако обичате да пътувате и искате наргилето винаги да е с вас, то тогава много по-удобно би било да имате по-компактно устройство. Ако пък държите вашето наргиле да е по-стабилно или обичате да пушите с голяма компания, може би е по-добре да изберете по-масивно устройство.

Въпреки че размерът не е толкова от значение, някои по-запалени ентусиасти просто предпочитат да пушат от по-голяма лула. А и да си признаем, големите наргилета изглеждат по-луксозни и впечатляващи.


Ваза за наргиле


На пазара се предлагат най-различни вази за наргиле. Те могат да бъдат изработени от метал, стъкло, пластмаса, както и по-луксозни материали, като кварц и кристал.

Металната ваза няма да се счупи, но е по-трудно да се грижите за нея, тъй като може да корозира с времето. Освен това, е трудно да се види нивото на водата вътре. Стъклените вази са най-често срещаните, но един от потенциалните им недостатъци е, че могат лесно да се счупят.

Вазите от кварц и кристал се считат за най-издръжливи и луксозни. Те имат изключително красив дизайн, но струват приблизително колкото едно цяло наргиле. Ако обаче наистина държите на качеството и естетиката, то може да си струва да инвестирате в една кварцова или кристална ваза за наргиле.


Маркучи за наргиле


Един от параметрите, на които ще искате да обърнете внимание, когато избирате маркуч, е неговият вътрешен диаметър. Колкото по-голям е диаметърът, толкова по-лесно е да се пуши. Що се отнася до материала, който се използва за направата на маркучи, силиконът се счита за най-добър. Силиконовите маркучи осигуряват гъвкавост и издръжливост. Те не натрупват миризми от предишни сесии на пушене и са изключително лесни за поддръжка. Те просто трябва да се изплакват с топла вода след всяка сесия.

Абсолютно всеки маркуч е допълнен от накрайник. Този елемент е необходим за комфортно пушене и обикновено влиза в пряк контакт с устата на пушача. Накрайниците могат да бъдат направени от стъкло или метал. Също така, може да намерите пластмасови и гумени варианти - тези материали обаче се използват за направата на накрайници за еднократна употреба. Ако планирате да използвате наргилето си с приятели или извън дома си, тогава накрайникът за еднократна употреба е задължителна покупка. В крайна сметка, спазването на правилата за лична хигиена е от първостепенно значение.

И не на последно място, ако искате да се сдобиете с добро и качествено устройство за пушене, потърсете популярни и утвърдени марки наргилета. На пазара има разнообразие от брандове, които предлагат стилни и функционални устройства. Сред тях са: ALADIN, AEON, FUMANT, SHISHABUCKS, STARBUZZ, STEAMULATION и много други. Тези марки са доказали своето качество и надеждност, предлагайки разнообразие от модели, които съчетават елегантен дизайн с високо ниво на удовлетворение при пушене.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари