Наръчник за млади родители из необятния свят на съвременните бебешки колички

A+ A-
2864 прегледа 0 Коментара
Покупка, без която не можем, а до скоро не сме подозирали, че ще се превърне в задължителен елемент от ежедневието ни

За всички бъдещи родители предизвикателствата при подготовката за бебето са многобройни. Първоначалните вълнения и емоции са съпроводени с редица тревоги около създаването на условията на живот на новия член на семейството.

Дрешките, изборът на кошара и хигиенните консумативи са лесната част от задачата, пред която сте изправени. Доста повече време ще ви е нужно, за да се ориентирате, когато избирате подходящия за вас модел из необятния свят на съвременните бебешки колички.


Видове и отличителни белези


Бебешки колички – комбиниран тип

От тях съществуват, както по-евтини, така и скъпи варианти. Това зависи от материалите, от които са изработени. Ако текстилът е висококачествен, алуминиевите рами са леки и комплектът включва допълнителни аксесоари, цената със сигурност ще е по-внушителна.

Комбинираните детски возила включват кош за новородено, седалка за след шестте месеца на бебето, столче за кола и различни екстри – чанта, багажник, дъждобран и т.н. Подобни на тях са и популярните като 3 в 1 колички, които могат да са съставени от същите части или втората седалка да е с друго предназначение, по-широка или с други удобства.


Колички, подходящи за пътуване

Дамите и представителите на силния пол, които обичат да пътешестват, ще предпочетат именно тази покупка. Те са абсолютно олекотени, а столчето за кола се закрепва директно за конструкцията. Трябва обаче да се има предвид, че то няма пълно легнало положение, което означава, че бебето не бива да прекарва дълго време в него, гласят препоръките на педиатрите. Предимството е, че количката лесно се сгъва и не заема много място в багажника на колата, но от друга страна употребата й не е продължителна, а до около годинката на бебето.


Сгъваеми колички „чадър“

Това са така наречените летни колички, които реално могат да се използват по всяко време на годината. Те са леки и често ще ги срещнете под името „чадър“. Компактни са и се сгъват с едно движение на ръката, а килограмите им са не повече от 10-11. По тази причина те са по-изгодни и с тях не вървят кой знае какви специфични екстри.

Важно е да се знае, че те са по-удачни след 6-те месеца на бебето, защото нямат пълно легнало положение. Може дори да липсва опцията за регулиране на гръбчето или предпазен борд за крачетата, което понякога се явява недостатък. За онези от вас, които искат втора, резервна количка или често са на път, тя е доста предпочитан вариант.


Колички за две и повече бебета
количка за близнаци


Когато фамилията се очаква да се увеличи с повече от едно бебе, изборът автоматично се стеснява. Тогава трябва да се спрете на колички за близнаци или тризнаци. Характерното при тях е, че предоставят възможност на майката да разхожда заедно децата си. Седалките са разположени една до друга или една след друга. И в двата случая маневрирането зависи от дизайна и марката на возилото. Съобразете помещенията, в които ви предстои да влизате често, за да знаете в кой модел да инвестирате, защото може да се окаже невъзможно да се промъкнете в асансьора или през някои врати например.


Триколки

Модерни, спортни и любими на моторджиите. Така могат да бъдат описани бебешките триколки, които през последните години са много актуални сред младите семейства. Те са изключително удобни, особено ако се разхождате из терени с неравности, труден достъп или влошени зимни условия. Тогава ще ги оцените на момента, защото предлагат незаменим комфорт, както за вас, така и за бебето. С триколката може да преодолеете всяко препятствие, изпречило ви се на улицата. Маневреността е забележителна, което ги прави и по-скъпи придобивки от стандартните модели бебешки колички.


Важни детайли при покупката


След като се ориентирате в предлаганите видове на пазара, трябва да продължите да отсявате, докато не се оформи окончателната концепция в главата ви. А тя зависи и от някои съществени фактори, които изобщо не бива да подценявате.


Безопасни стандарти


Качествените изделия притежават Европейски сертификат за безопасност, за който трябва да попитате търговеца. Шасито не трябва да има остри ръбове или опасни детайли. Необходимо е също да се заключва във всяка една позиция и да не се създават рискове за изпадане на бебето. Цялостният механизъм трябва да ви създава лекота при употреба.


Коланите, предпазващи бебето


Новородените се закрепват задължително с колани, които не позволяват то да се измъкне от количката или да се обърне, когато слизате по стълби. Огледайте катарамите и самата обезопасителна система. 5-точковите колани трябва да обхващат кръста, да минават между краката и през рамената на детето.


Кош за новородено


Когато бебетата са малки, те не могат да държат главичката си изправена, а гръбначният им стълб изисква опора в първите месеци от развитието. Кошът за новородено не може да бъде прескочен и директно да се мине на седалка – в това медицинските специалисти са категорични. Той гарантира пълно легнало положение на детето, което е важно не само за комфорта му, но и за неговото физическо здраве. Някои производители на бебешки колички ще ви предложат дори специален матрак за кошчето, изработен от естествени материали.


За вас писа - магазин Слънчице - бебешки дрехи и аксесоари.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари