Ето защо трябва да си купите смарт часовник

A+ A-
4065 прегледа 0 Коментара
Най-вероятно напоследък виждате все повече хора около себе си, които носят смарт часовник на китката си. Тази нова мода не е никак случайна.

Ако се чудите какви са плюсовете на този тип устройства и дали трябва да се сдобиете с такова, ето ги отговорите.

Известия

Най-практичните хора ще ви кажат, че именно известията са основната причина да си купите умен часовник. Леснотата да ги изпращате на китката си и да можете да идентифицирате тяхната важност, без да изваждате телефона си от джоба или чантата, е безценна. Опростява живота ви и спестява време - а времето е важно.

Социален етикет

Проверката на телефона ви може да бъде нещо невъзпитано в някои житейски ситуации. Замяната на това с бърз поглед към китката ви е по-бърза, по-проста и по-фина, така че все още изглеждате добре възпитани, докато същевременно сте информирани за всичко, което се случва около вас.

Интернет на нещата

Можете да контролирате силата на звуковата си система и дома с няколко докосвания на китката си, също така можете да включвате и изключвате светлините вкъщи. Отново, това е по-бързо и по-просто от изваждането на телефона всеки път, когато се нуждаете от него.

А Интернет на нещата (Internet of things, IOT) и технологията за умни домове са нещо, което тепърва ще нараства и ще се усъвършенства.

Пътувания

По време на събитието на Apple Spring Forward Тим Кук демонстрира, че Apple Watch се използва за преминаване през гишетата на летището, като показва бордната карта на потребителя директно на екрана на часовника. Всичко, което улеснява процеса на сигурност на летището, е предимство.

Отговаряне на повиквания

Различните интелигентни часовници се справят по различен начин с отговарянето на повиквания. Sony Smartwatch 3 например позволява на потребителите да приемат и отказват повиквания чрез часовника, както и да активират високоговорителя и микрофона на телефона (или слушалките, ако са включени) за разговора. Това е полезно, когато се разхождате със слушалки или докато шофирате, когато вашият смартфон не е лесно достъпен.

Други, като Apple Watch, позволяват на потребителите да отговарят и да водят разговори директно от часовника (телефонът може да остане в чантата ви).

Фитнес

Всички интелигентни часовници могат да броят стъпки и повечето от тях работят с фитнес приложения. Предимството на умните часовници е, че те свързват потребителите с други полезни функции.

Освен това, по този начин те следят здравето си във всяка секунда и могат да го поддържат на високо ниво. А нищо в този живот не е по-важно от здравето, нали така?

Музика

Можете да се разхождате из града, слушайки музика по телефона в джоба си, а ако се появи песен, която не ви харесва, просто натиснете „next“ на вашия интелигентен часовник. Можете също да направите пауза, да регулирате силата на звука или да нагласите за пускане следващата песен. Звучи тривиално, но наистина улеснява слушането на музика.

Живот на батерията

Един от най-големите източници на живота на батерията на мобилния ви телефон е този голям дисплей с висока разделителна способност - тъй като интелигентният часовник намалява времето, необходимо на големия екран, той може да окаже значително влияние върху живота на батерията.

Персонализиране

Да можете да сменяте циферблата на часовника си всеки ден е изненадващо забавно!

Сигурност

Когато сте в препълнен магазин или на туристически обект в чужбина с хиляди хора, които се притискат във вас, вероятно не искате да изваждате скъпия си телефон. Използването директно на часовника ви дава много спокойствие в това отношение.

Навигация

И накрая стигаме до навигацията - обикалянето на непознат град е много по-лесно с интелигентен часовник. Упътванията се изпращат до китката ви, като ви казват кога и къде да поемете в друга посока.

Разбира се, основният аргумент в полза на интелигентните часовници е, че те просто правят всичко, което един смартфон може, но по доста по-удобен и сигурен начин.

Е, готови ли сте да се сдобиете с нов часовник?
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари