Сравнение на Microsoft Office 365 и Microsoft Office 2019 година

A+ A-
2466 прегледа 0 Коментара
Microsoft 365 (по-рано Office 365) е най-добрият вариант за всеки, който се нуждае от достъп до пълната гама от приложения на Office и други предимства на множество устройства. Можете да споделите абонамент с до шест души. Също така, това е единствената опция, която предлага непрекъснатост на актуализации и надстройки с ниска цена на собственост. Има обаче месечни или годишни разходи и в крайна сметка може да платите за функции, които няма да използвате. А ето и основните акценти за и против покупката на Microsoft Office 365:

За:
● Достъп до всички приложения
● До 6 души могат да използват 1 абонамент
● Безплатни надстройки
● Customer support
● Поддръжка на Windows 10, 8.1, 8, 7 и mac OS

Против:
● Месечни или годишни плащания
● Ограничена функционалност при спиране на плащанията
● Новите промени може да са огромни
● Плащане за ненужни функции

Ако сте нов в Microsoft Office или планирате да надстроите, вероятно сте забелязали, че сега имате две възможности: Microsoft Office 2019 и Office от Microsoft 365. Възможно е да сте малко объркани кой да изберете, защото се нуждаете от повече доводи, за да вземете решение. Въпреки че двата продукта ви дават достъп до едни и същи приложения с най-новите основни функции, някои съществени разлики се свеждат до цената на собствеността и списъка с подобрения.


Microsoft 365


Microsoft 365 е новото име на абонаментната услуга, която замества Office 365. Тя обаче предлага същите предимства като предишната услуга, същите приложения, налични с Microsoft Office 2019, плюс допълнителни приложения, функции и предимства.

Използвайки тази опция, ще плащате месечна или годишна абонаментна такса, като ви дава достъп до приложения като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access и други на вашите устройства (PC, Mac, таблет и телефон), стига само шест устройства да имат достъп до акаунта наведнъж. Също така, в зависимост от абонаментния ви план, можете да споделите акаунта с до пет допълнителни души за общо шест души с един абонамент.


Кой трябва да купи Microsoft 365?

Ако имате нужда от достъп до набора от приложения, Microsoft 365 (Office 365) е може би най-добрият ви избор, тъй като това е единствената опция, която осигурява непрекъснатост на актуализациите и надстройките на ниска цена. Освен това получавате достъп до всички приложения, които можете да инсталирате на различни устройства, включително Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 и macOS. За сравнение, Office 2019 ви позволява да използвате приложения само на един компютър с Windows 10.

Office 365 е отличен вариант, когато желаете непрекъснат достъп до набора от приложения, които използвате. Абонаментната услуга се предлага с различни планове. Ако вие сте единственият, който използва приложенията и услугите, можете да закупите плана "Microsoft 365 Personal" (по-рано "Office 365 Personal"). Този план ви дава достъп до пакета от приложения, заедно с 1TB от Съхранение в OneDrive и минути в Skype.

При вариант, в който предвиждате да предоставите достъп до акаунта на членове на семейството или на приятели, трябва да изберете плана “Microsoft Family 365” (по-рано „Office 365 Home“), който ви позволява да споделяте приложенията и предимствата с до шест души. Освен това всеки получава своите 1TB хранилище в OneDrive и минути в Skype. Без допълнителни разходи, можете да получите достъп до повече услуги, като например Microsoft Teams (потребител), което ви позволява да се свързвате и да организирате живота си със семейството и приятелите си с помощта на един център. Чрез Microsoft Family Safety управлявате времето на използване на екрана, на приложения и на игри, споделяте местоположението си, наблюдавате поведението при шофиране за млади водачи (очаквайте скоро) и други опции от полза за всички членове на семейството. Другите премиум функции включват Microsoft Editor, PowerPoint Presenter Coach и Money in Excel. (Някои от тези услуги са достъпни безплатно, но с ограничена функционалност, която може да бъде отключена само с абонамент).

Когато решите да преминете към съответния избран план, трябва да закупите годишния абонаментен план, тъй като ще ви струва повече средства, плащайки месечната такса.

Microsoft дори има безплатен абонаментен план за ученици и учители, използващ валиден училищен имейл адрес. С помощта на тази услуга ще получите безплатен достъп до Word, Excel, OneNote, PowerPoint, Microsoft Teams и други училищни инструменти.


Microsoft Office 2019


Нека първо да разгледаме основните акценти за и против покупката на Microsoft Office 2019.

За:
● Достъп до популярни приложения
● Без месечни плащания
● Актуализации на защитата
● Традиционен опит
● Поддръжка на Windows 10 и macOS

Против:
● Едно устройство на лиценз
● Ограничен набор от функции
● Само на Windows 10 и macOS
● Без ъпдейти
● Липсва клиентска поддръжка


Кой трябва да купи Microsoft Office 2019?

Тази версия е създадена за клиенти, които все още не са готови да преминат към облачна версия на Office и имат специфични изисквания при използване на пакета от приложения на място. Microsoft Office 2019 е предназначен, както за определени търговски клиенти, така и за домашна употреба.

Ако сте редовен потребител и предпочитате по-традиционен подход, това все още е добър вариант. При условие, че планирате да инсталирате пакета на един компютър и не сте готови да започнете да използвате приложения, базирани на облак, това също е солиден избор. Освен това, докато получавате лиценз за един компютър или Mac, като използвате опцията за еднократна покупка, можете да инсталирате приложенията на Office на всичките си мобилни устройства, но ще получите само някои основни функции.

Microsoft Office 2019 се предлага в пет варианта, включително „Office 2019 Standart 2019“ и „Office Home & Business 2019“. Office Home & Student 2019 се предлага с Word, Excel и PowerPoint, докато Office Home & Business 2019 включва Word, Excel, PowerPoint и Outlook.

Също така имайте предвид, че за разлика от предишните вечни версии, Microsoft Office 2019 се поддържа само на устройства с Windows 10 или трите най-нови версии на macOS. Ако трябва да използвате най-актуалната версия на Office и все още на Windows 8.1 или Windows 7, трябва да закупите абонамент за Microsoft 365.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари