Едно неочаквано ръководство за любителите на астрологията: Диктуват ли планетите ежедневието ни?

A+ A-
1780 прегледа 0 Коментара
Какво да предприемете днес, как да се храните и на кой стил облекло да заложите – тези напътствия от ведическата астрология могат да улеснят делника ви

Ако категорично отказвате да поглеждате към звездите и отхвърляте всяко разчитане на посланията от тях, затворете тази страница.

Какъв ден сме днес? Вторник? Или сряда?

Случва се по време на социалната изолация да загубим ориентир дори за датите, но Джйотиш, или така наречената ведическа астрология, може да ви напътства в духа на планетата, явяваща се управител на деня.

Древните, които са гадаели по небесните знаци, са отчитали основните девет планети, които в Джйотиш се срещат с термина „грахи“. Слънцето, Луната, Меркурий, Марс, Юпитер, Венера и Сатурн диктуват ежедневието ни. Раху и Кету са лунните възли, които също се определят като планети в сянка, но за наш късмет те не задават тон в нито един ден, което наистина е добро решение, предвид тяхната меко казано пакостлива природа.

Вероятно някои от вас нямат доверие в астрологията, но науката и опитът все пак отчитат нейната роля, предвид лунните фази, приливите и отливите, въздействието върху емоциите ни, съня ни, цикъла при жените и т.н.

Затова, ако още не сте се отказали, прочетете тази статия до края й. Може пък да успеете да почерпите вдъхновение и да се заредите с любопитни насоки за утрешния ден.

Различните дни от седмицата се управляват от тези „господари“:

Неделя принадлежи на Слънцето,

Понеделник – на Луната,

Вторник е под контрола на огнената планета Марс,

Сряда преминава под знака на Меркурий,

Четвъртък е благодатен и щедър като Юпитер,

Петък е запазен за влюбените и Венера,

А в Събота почитаме деня на Сатурн.

И така, стигаме до същинското значение на тези щрихи.

Планетите могат да бъдат по-благосклонни към нас, ако се съобразяваме с техните предпочитания. Зловредните (Марс и Сатурн) ще успокоят гнева си, а добротворците (Венера и Юпитер) ще изсипят цялата си мощ върху вас.

Ако следим тенденциите, очертани от тях, ще бъдем максимално улеснени, когато избираме какво да облечем, как да се храним и кои дейности да предприемем.

Може дори да се подсетите бързо кой ден сме днес, хвърляйки поглед към своето яркочервено облекло (типично за Марс и за вторник).


Неделя – Слънцето


Във ведическата астрология, не Луната, а Слънцето е нашата същност и душа.

Може би ще се чувствате по-благородни към останалите именно в неделя. Ще имате желание да отправите взор към света около вас – независимо дали говорим за представителите на животинския свят или за природата, хората извън обкръжението ви и семейството.

Слънцето се разглежда още като бащината фигура. Ето защо може да сте склонни да инвестирате усилия в някои типично мъжки занимания.

Облеклото: То е тъмночервено, оранжево или наситено жълто. Предпочитайте удобни дрехи, по-спортни дори, които са плътни и ви доставят комфорт, особено през зимата.

Храната: Слънцето се свързва с горчивия вкус. Черен пипер, индийско орехче, билки като лайка, лавандула също му импонират. В списъка влизат още пшеницата, бадемите, шафранът. И е много подходящо да запалите скарата навън!


Понеделник – Луната


Луната се разглежда като майката и управлява нашите сетива, емоции. Може би в понеделник вие ще усетите, че сте по-чувствителни. Имате необходимост от масаж с масло, да споделите мислите си на хартия, под формата на дневник или просто файл в телефона. Това е времето за водни терапии и отпускане под тяхното въздействие, давайки воля на всички свои чувства.

Облеклото: Белите дрехи са дрес кодът за началото на седмицата, а ако са нови – още по-добре.

Храната: Луната се свързва със соления вкус, което не е чудно, че води и до задържане на течности. Сгответе си ориз, нарежете пъпеш или кокос, добавете салата от краставици към основното си ястие. Не пропускайте млякото и млечните продукти, царевицата, а също и водата. Сочните и задушени плодове са силно препоръчителни. Супите не правят изключение, а ако обичате подправете ги с кокосово мляко.


Вторник – Марс

Любимият ден от седмицата на силните, активни личности, готови да се изправят пред предизвикателствата на живота. Марс се разглежда като зловредна планета, но тя е тази, която може да ни даде тласък за промяна, когато чувстваме застой и стагнация.

Уговорете си среща и не отлагайте важните разговори. Ако досега сте се страхували от дадено действие, моментът е настъпил. В никакъв случай не се налага да скачате с парашут, в търсене на екстремни преживявания – просто бъдете инициатори и творци на своя живот.

Позволете си да бъдете смели!

Облеклото: Ярко червеното е цветът на деня. Огън и слава, те са ви гарантирани.

Храната: Днес издигаме в култ пикантните вкусове, именно в чест на Марс. Горчица, чесън, протеинови продукти и месо, всичко доминиращо над рецепторите ви. Кафе и черен чай са не просто позволени, а силно препоръчителни!


Сряда – Меркурий

Меркурий е млад и изпълнен с жизненост, пред него са отворени всички врати с помощта на добронамереността и адаптивността му. Понякога той се „оцветява“ според настроението на околните – в зависимост от компанията е склонен да възприема техните нрави, качества и поведение. Това го прави не просто гъвкав, а тотален хамелеон.

Свързваме го с рационалния ум и речта. Ето защо сряда е отличен ден за учители и писатели, както и за консултации, изискващи задълбочени разговори и анализи. Посланията ви днес ще бъдат разбрани и ще достигнат до хората, към които се стремите.

Облеклото: Носете зелено в сряда, а дрехите ви трябва са чисти, изгладени и спретнати.

Храната: Меркурий възприема всички вкусове. Храните, богати на желязо, е желателно да присъстват на трапезата. Кореноплодните, плодовете от дървета, всичко, което изисква изобретателност и расте под земята.


Четвъртък – Юпитер

Смятаната за най-благотворната от всички планета ви предлага да се обърнете към висшето знание, мъдростта и богатството.

Благоприятен ден за повечето начинания, особено за търсачите на езотеричното знание, включително и Джйотиш (какъв късмет, ако четете този текст в четвъртък ).

Облеклото: Юпитер харесва цветните и пъстри тонове, но се фокусирайте върху дрехите, характерни за ежедневието. Бляскавите елементи оставете за петък. Ако искате да измолите планетата за услуга, облечете жълто и избягвайте червено все пак, ако не сте готови да се сблъскате с прекалено много вълнения и конфронтация.

Храната: Обичате ли сладките изкушения? Юпитер също ги обича! Днес е денят, в който може да угодите и на него, и на себе си. Сложете на масата сметана, масло, гхи, тиква, горски плодове, мед, фурми, зехтин, сладки вина.


Петък – Венера

Богинята на любовта е планетата, която се свързва с нашите желания и копнежи. Петък е идеален за вечеря на свещи и интимна среща.

Нямате партньор и никаква уговорка за този ден? Бъдете креативни!

Пригответе вкусна рецепта, следвайки рецептите на популярен блог. Пуснете си релаксираща и предпочитана от вас музика. Създайте си атмосфера, все едно се намирате в италиански, гръцки или мексикански ресторант.

В петък може да редите гривни, мъниста, да рисувате с цветни моливи и да се оставите на вълната на творчеството, което извира от вашата душа.

Облеклото: Венера също се свързва с белия цвят, нежността и невинността. Разбира се, може да го съчетаете с цветни принтове, като задължително се фокусирате върху естествените материи. Не подценявайте бижутата и накитите.

Храната: Тук е мястото на екзотичните плодове, киселите вкусове, горските ягоди, малините и къпините. Забъркайте или си купете готови сладкиши, украсете ги с цветя, когато ги сервирате.


Събота – Сатурн

Не на последно място, но идва ред и на Сатурн в списъка. Синът на Слънцето, изгонен, студен и с наведена глава… Има причина Сатурн да управлява скръбта и нещастието. Той обаче държи на правилата, оценява духовните практики и строгото, смирено отношение. Запазете съботните дни за тези цели. Хранете черните птици в нужда, покажете уважение и грижа към възрастните хора.

Все пак, не забравяйте, че тези практики не допускат користна нагласа. Не правете всяко действие с мисълта да си изпросите милост от планетите.

Облеклото: Като строга и мрачна планета, Сатурн предпочита тъмните нюанси, сред които черното, синьото, индиговото, виолетовото.

В събота може да бъдете по-умерени с дрехите, когато говорим за пищност и луксозни детайли. Бедните хора, със стари и дрипави блузи са олицетворение на низвергнатия Сатурн. Сложете изтърканите дънки и обикновена тениска или суитчър – тази визия перфектно ви приляга днес.

Храната: Стипчивите вкусове принадлежат на Сатурн. Боб, грах, ръжени изделия, сусамови семена, горчиви билки и корени, сол, ферментирали храни, оцет и сухи вина са подходящи по принцип, но планетата се определя като аскет и е за предпочитане да избягвате алкохола като цяло.

Независимо дали ще приемете съветите сериозно или не, може да си направите експеримент и да изготвите графика си, съобразно тях и астро повелите на планетите.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари