Разберете как: Всеки притежава интуиция и може да работи за нейното развитие

A+ A-
2191 прегледа 0 Коментара
Някои хора не вярват в нея, други изобщо не се вслушват в подсъзнателния си глас, но независимо от това всеки я притежава и може да я усъвършенства

Ако някога изобщо сте поставяли под съмнение наличието на своята интуиция, то е било напълно излишно, тъй като наистина всеки я притежава.

Можем ли да я обясним и какво представлява тази способност?

Да, това са нашите мисли и хрумвания, които на база на минали познания, ни подсказват решението в даден момент, без да има потребност да ги доказваме, нито непременно да осъзнаваме как са придобити.

Вслушвайте се по-често във вътрешния си глас, който ви съветва коя е благоприятната посока. Приемете го като експеримент, в чийто резултати ще се уверите и сами, само ако се осмелите да опитате.

На първо време, запомнете, че не страхът е този, който ни защитава в дадени ситуации и ни кара да се застраховаме предварително. Разчитайте на спокойствието, че интуицията ще ви води напред, защото тя е силен и надежден компас, разкриващ реалната картина на действителността.

Ето как да култивирате своята интуиция и да я развиете до съвършенство, за да се освободите от тегобата и желанието за постоянен контрол над събитията в живота си:

1. Осигурете си лукса на тишината

Днес несъмнено ние не спираме да общуваме, ежедневно сме затрупани от огромно количество информация и рядко оставаме сами, в тишина. Това определено е лукс, който обаче ще ви е нужен занапред и трябва да откриете начин да си го осигурите.

Дали ще медитирате в минутките, отредени специално за вас, или просто ще се отпуснете и ще дадете път на тихите и ефирни съобщения да достигнат до вас, изборът е в ръцете ви.

Само в мълчание може да успеете да намерите тълкуване на сигналите, да разчистите пространство в ума си и захвърлите предразсъдъците, отваряйки се за посланията.

2. Тест на сетивата

Тест на сетивата

Целенасочените тренировки на сетивата спомагат да ги изострите значително.

Фокусирайте се върху шума на вятъра, наблюдавайте прелитащата птица или разгледайте отблизо формата на зрелия плод, звука от разрязването му, вътрешната красота и чудото на природата, която се крие в него.

Усетете уханието около вас, опитвайте различни вкусове и изживявайте пълноценно досега с тях. Това са техники, с които може да повишите шестото си чувство.

3. Изворът на сънищата

Подсъзнанието ни взема превес, когато познавателният ум е изключен. Това се случва предимно по време на сън. Когато заспим, ние може да се изненадаме от архетипите, които изплуват на повърхността.

Не винаги ще знаем какво да предприемем, а и насоките не постъпват директно под формата на решен проблем, но не пропускайте да черпите мъдрост от този непресъхващ извор на интуицията.

4. Музикален фон и творчески занимания

Съобразно предпочитанията си, разкрийте своята творческа страна. Може би обичате да танцувате или рисувате от деца, а ангажиментите крадат от времето ви за подобни занимания.

Все пак, правете го! По този начин стимулирате дясното полукълбо на мозъка си, когнитивната функция притихва и интуицията проговаря.

Музикалният фон по време на работа или в почивен ден също е изключително плодотворен.

5. Забавете темпото

В периоди на важни промени или колебания по някои въпроси, намерете начин да избягате от натоварения си делник. Трябва ви дистанция от всичко това, за да забавите темпото и да рестартирате системата.

Идеалният момент за отпуск или поне смяна на средата, без конкретни планове и стриктни графици.

Може дори да срещнете неочаквани вестоносци, които не познават ситуацията, но да изпълнят функцията си на отключващи фактори за вашето вдъхновение и крачка към целта.

6. Ритуал за чувства

Поне веднъж на две седмици предизвикайте себе си да чувствате повече, отколкото да се поддавате на мислите си. Умът е непрестанно зает да „бърбори“, като това е не само обременяващо, но и не ви позволява да откъснете вниманието си от него.

В този ден работете върху това да правите разграничение между посланията на ума, подвластни на страховете ви, и намеците на вашата интуиция.

7. Доверете се на първото впечатление

Колко пъти сте се хващали, че отхвърляте усещането си от първото впечатление за даден човек, „разчитайки“ на погрешната си преценка? Явно сте имали основание за негативното чувство още в началото.

Учете се да бъдете нащрек, когато срещнете нов човек, да уловите излъчването му, да му обърнете внимание и да не го подценявате, за да придадете форма и значение на своите впечатления. Разбира се, не прибързвайте, все още не правете крайни заключение, а проучвайте околните и собствените си реакции.

Ако продължите в тази посока, скоро ще се убедите, че вече знаете много повече, отколкото когато се доверявахте само на разума си.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари