15 съвета за туризъм, който няма да ви струва скъпо

A+ A-
3925 прегледа 0 Коментара
Ако по душа сме пътешественици, не бива да се въздържаме, когато финансовите ни възможности не са особено големи...

Много мъдри хора са се упражнявали по темата и са писали сентенции, за да ни подскажат, че няма нищо по-обогатяващо и разширяващо мирогледа ни от пътешествията. Ако сте туристи по душа, вие знаете, че светът е книга, а онези, които стоят на едно място, четат единствено първата страница от нея. Само пътуването може да ни пренесе в непознати страни, да ни срещне с интересни култури и личности, за които не сме и подозирали.

Ако обичате такъв вид занимания, надали има нужда да продължаваме да излагаме доводи – вие отдавна разполагате със списък, в който са указани мечтаните дестинации. Понякога финансовите възможности се явяват като знак „Стоп“ и ни карат да се чувстваме потиснати от ограниченията. Добрата новина е, че не е нужно да падате духом, защото варианти винаги има и туристическите приключения не са чак толкова зависими от средствата.

1. Нискотарифните авиопревозвачи на помощ

нискотарифни авиопревозвачи
Би било голям пропуск, ако не се ориентираме към атрактивните им оферти, но за целта трябва да ги следим подробно и да реагираме на момента. За няколкостотин лева, а понякога и под тази сума, ние можем да се разходим из доста европейски градове, дори и само за кратко, ако преценим, че не искаме да харчим излишно за скъпи нощувки.

2. Онлайн покупка на билети

Не само самолетните билети, но и някои автобусни линии предлагат значителни отстъпки, ако пазаруваме онлайн. Предимството е, че можем да направим и сравнение между стойността им в реално време. При пътуване със самолет, често таксата за чекиране на място се спестява по този начин.

3. По-евтино е през седмицата

Самолетните компании обичат петъците, защото тогава именно билетите са най-скъпи. Вие направете обратното – резервирайте през седмицата, особено във вторник и в светлите часове на деня.

4. Планирайте отрано

Ако знаете, че отпуската ви ще бъде през определен период от годината, спокойно може да предвидите пътуване отрано. Тогава и билетите ще са значително по-изгодни, отколкото ако ги закупим в последния момент.

5. Далеч от тълпата

Знаете, че сезонът на отпуските обикновено е август, а коледните и великденските празници са другите поводи, в които пътуванията се увеличават. Вие бъдете извън матрицата и се стремете да обикаляте чужбина извън тези периоди, стига да се отнася за екскурзия, необвързана с други уговорки.

6. Късните полети

Когато пътувате нощем, билетите струват по-малко, но не забравяйте да организирате транспорта си до избраната точка предварително, защото ще пристигнете късно и няма да е толкова лесно да го сторите на място.

нощно пристигане
7. Директни или недиректни полети

По-добре на джоба ви ще се отразят полетите, които не пристигат директно в града, за който сте тръгнали. Недиректните определено са по-изгодни, но имат и своите недостатъци, защото може дори да оскъпят пътуването ви – преценете дали да се спрете на тях, уточнете и останалите детайли.

8. Сайтове за сравняване на цени

Съществуват платформи, които бихте могли да използвате, за да сравните настоящите оферти. В тях ще откриете и информация за съответните дати, както и близките летища, когато се лутате и не сте достатъчно наясно с маршрута си.

Например, в този малко популярен сайт, можете да получите най-добри цени за хотели в целия свят, 90% от случаите. Опитайте, даже има българска версия.

9. Местните празници

Ако в Германия днес отбелязват национален празник, бъдете сигурни, че полетът ви до там ще ви струва далеч по-скъпо, отколкото ако изберете ден извън този период. Местните поводи също трябва да се съобразяват, а ако не ги познаваме, редно е да прочетем поне минимална информация за държавата, към която сме се отправили.

10. Внимание за такси, които са скрити от нас

При закупуването на билети за пътуване, може да получите предложения за допълнителни екстри – откажете ги, ако не ви устройват и утежняват цената ви. Бъдете бдителни за такси и комисионни, които са скрити от вас първоначално. Прочетете подробно общите условия при резервацията, за да не се разочаровате впоследствие.

11. Храна за борда

храна на борда
Не, не ви съветваме да тръгнете с бурканите от баба, а просто да си носите подходящи сухи продукти, които пасват на хранителния ви режим. Първата причина е, че така ще се чувствате по-добре и ще сте пълноценни, благодарение на по-високото качество домашна храна, а втората причина е, че на борда на някои авиолинии тя не само, че не е безплатна, но и изобщо не е евтина. В този ред на мисли, забравете и за алкохолните напитки по време на полета.

12. Багажът

Това е важен елемент, и който се е сблъсквал с проблеми, отлично знае защо. За да не се озовете с багаж, който тежи повече килограми от допустимото, проверявайте за съответните ограничения на компанията, която сте избрали, отнасящи се до чекирания и ръчния багаж.

13. Следете офертите чрез абонамент

Ако искате да сте в крак с последните оферти, трябва да се абонирате с имейла си. Така няма да изпуснете ключова промоция или отстъпка, която сте дебнели отдавна. Е, все се иска някакво минимално усилие от ваша страна, ако се надявате да постигнете целта си!

14. Изберете опитна туроператорска агенция

туроператори
Ако имате доверен партньор, винаги може да получите съдействие в точния момент, както и подходящи лично за вас предложения. Контактуването с опитна туроператорска агенция е много полезно, особено ако то продължи във времето. Много положителни мнения в това отношение се срещат за „Елфи Турс“, чийто сайт може да разгледате и да се запознаете с топ офертите в момента.

15. Евтини нощувки

Ако се обърнете към платформа като Airbnb, бихте могли да откриете комфортни апартаментчета под наем, срещу абсолютно символични цени за престой извън граница. Всичко зависи от упорството ви да търсите до указаната точка, а и да поддържате профила си според правилата на сайта. Желателно е и да предоставяте повече лична информация, за да гарантирате на хазяите отсреща, че сте човек, който не би им създал някакви рискове и проблеми.

Ценен трик: Знаете ли, че ако не триете историята на браузъра си, бисквитките подават информация на сайтовете за продажба на билети, а те от своя страна смятат, че щом интересът ви е повишен и ги посещавате често, може би трябва да платите по-скъпо? Решението е в периодичното заличаване на базата с данни.

Най-скъпият ден: Петък.

Най-скъпите билети: Три дни преди датата за отпътуване.

Много евтини билети: Можете да потърсите в тези 3 сайта: http://www.flynous.com
https://global.momondo.com
https://www.secretflying.com

Ако искате да намерите наистина фрапиращо евтина цена, ще трябва да следите месеци преди вашето планирано пътуване. Но си заслужава...

Успех и на добър път :)
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари