5 екстремни начина за прекарване на свободното време

A+ A-
1266 прегледа 0 Коментара
Като хормон, който силно влияе върху емоционалното състояние, адреналинът е често търсен ефект от много хора. Затова има и толкова почитатели на екстремните преживявания и спортове, практикувани в свободното време.

За хората, търсещи нещо различно и запомнящо се, има още по-екстремни начини за увеличаване на адреналина. Те могат да се снабдят с ваучер за приключения за следните 5 екстремни преживявания:

полет с балон

Полет с балон

Издигането с балон над живописни места като Белоградчишките скали, Седемте рилски езера, Велико Търново, Шуменското плато и други е неповторимо изживяване и може да се случи по всяко време на годината.

Възможностите за единичен полет или романтичен полет за двама, както и за компания до 4-ма души, дават право на избор и различно усещане всеки път.

Едва ли има нещо по-романтично от гледката по залез слънце. От птичи поглед всичко изглежда много по-различно. Пред вас се издигат величествените Белоградчишки скали, а вие сгушени в прегръдката на любим човек наблюдавате от високо.

Да се полети с балон над впечатляващо красива местност е един чудесен вариант за подарък не само на вас самите, но и на ваш любим или близък човек. А за още повече адреналин можете да съчетаете удоволствието от плавното летене с бънджи скок директно от балона.

Скачане с парашут

Докато при полет с балон можете само да наблюдавате света отгоре, още по-екстремно е да се наслаждавате на гледката, падайки свободно надолу. Скокът с парашут е от онези екстремни приключения, които никога не се забравят.

Дори да нямате предварителна подготовка, скачането може да се осъществи, като сте завързани за лицензиран инструктор, който ще ви помогне да изпитате най-силно емоциите си. 3-минутният полет, съчетан с акробатика по желание, е несравнимо приключение за хора, които винаги са мечтали да полетят към земята от 3 500 м височина.

Бънджи скокове

Един скок с бънджи е шанс за всеки да изпита собствената си смелост и решителност. Останалото – професионален инструктор, екипировка и обучение, ви се осигурява след закупуването на ваучер за такова приключение. Има десетки места, от които можете да скочите: Аспарухов мост, виадукт до Клисура, пещера Проходна и др.

Ако приключенският ви дух е достатъчно голям, виадукт Витиня с височина 120 м ще ви даде възможност да се “хвърлите” в пропастта и да подложите на изпитание смелостта си.

Витиня е една от най-известните местности, от която може да скочите с бънджи.

Облечете си удобните дрехи, закусете лека храна и се пригответе за най-якото преживяване.

бънджи скокове

Пейнтбол

В случай че сте авантюристи по дух, но не искате въздушни приключения, ваучер за пейнтбол игра за вас и вашите приятели е забавен и изключително релаксиращ начин за прекарване на свободното време.

Дали ще бъде на открито, или на закрито, с продължаващото 2 часа пейнтбол приключение ще можете да преживеете нова емоция, споделена със съотборници.
Това приключение е подходящо както за цялото семейство, така и за организиране на тиймбилдинг с колегите.

Виа ферата

И да нямате опит в скалното катерене – via ferrata или така наречения железен път, е точно за вас. Ще бъдете подсигурени с метални въжета и ще се покатерите по система от парапети, метални стълби и др. Ще можете да се наслаждавате на живописни гледки в района на връх Куклата, Мальовица, Съева дупка и други, както и на свободата на откритото пространство.

Виа ферата ще задоволи изцяло нуждата на тялото от движение, чист въздух, много адреналин и усещане за свобода. Не забравяй да вземеш с теб слънцезащитен крем, шапка и телефон с предпазно въженце. Има много уникални гледки, които си заслужава да бъдат запечатани и споделени. Усетете тръпката от алпинизма и прекарайте един незабравим ден.

Подарете екстремен спомен на себе си или на ваш близък, защото няма нищо по-хубаво от това през свободното си време да се заредите със силни емоции, които да ви направят щастливи.


изображения: pixabay.com
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари