Добре ли е парфюмът да се впръсква там, където се усеща пулса?

A+ A-
7630 прегледа 0 Коментара
Нека да припомним вечния цитат на неповторимата Coco Chanel:
„Една жена трябва да носи парфюм там, където иска да бъде целуната.“
Сигурно сте чували традиционния съвет да впръсквате парфюм наливен или марков – върху точките, на които се усеща пулсът ви. Не е изненадващо, че именно тези телесни точки са и с най-голям потенциал за целувки. Говорим за шията, вътрешната страна на китките, зад ушите.

места за впръскване

Няма съмнение: парфюмът може да има силен ефект върху вашето самочувствие и цялостно настроение – затова е добре да действа възможно най-правилно. Парфюмът е загуба на пари и ресурси, ако никой не знае, че го носите. Дори може да работи срещу вас, ако е приложен по грешен начин.

Вярно ли е наистина, че парфюмът трябва да се впръсква върху пулсиращите точки, за да бъде възможно най-ефективен?

Топлината на тялото, генерирана от пулсиращите точки, често помага да се засили и разпространи уханието. Тези точки, обаче, не са единственият фактор, когато става въпрос за ефективност и издръжливост на парфюмите. Ароматът, например, ще бъде по-силен върху някой с по-мазна кожа и добро кръвообращение, което поддържа тялото с малко по-висока постоянна температура. Сухата кожа предизвиква по-бързо изпаряване на мириса.

Въпреки че впръскването на наливен парфюм върху точка, на която се усеща пулсът, има своите предимства, приложението може да е почти навсякъде по тялото (с изключение на чувствителните интимни части). Може да пръснете ухание в косата – ефективен начин да удължите живота му. Също така, триенето на китките една в друга предизвиква затопляне, което би могло да ускори изпарението на върховите нотки.

наливни парфюми

Тъй като нивото на влажност на кожата има огромно въздействие върху аромата, може да удължите живота му като поддържате кожата си много хидратирана. Това лесно се постига чрез пиене на вода и с овлажняващ лосион за тяло.

Не се поддавайте на изкушението да впръсквате парфюм върху дрехите си. Експертите единодушно са на мнение, че мирисът може много да се „изкриви“, когато се смеси с памук и други материали. А и парфюмът може да остави петна по вашите одежди.

Както и да изберете да употребявате вашия наливен парфюм, не забравяйте внимателно да тествате всеки аромат, преди да се появите с него някъде. Много физически фактори, като телесна химия и тип на кожата, могат да променят впечатлението за всяко едно ухание, да превърнат лек или сладко-свеж аромат в неприятна или силно натрапчива миризма.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари