Интериорен дизайн за автомобили: Как да се отличим с модерна и стилна концепция

A+ A-
11881 прегледа 0 Коментара
Екстрите, които гарантират пълен комфорт в автомобила

За първокласно пътуване се иска последен модел автомобил, който да удовлетворява високите ни изисквания и очаквания във всяко едно отношение. Когато бюджетът е по-ограничен, ние сме склонни да направим известен компромис с избора си. Това зависи и от приоритетите ни, но никога не бива да омаловажаваме комфорта, гарантиран от завършения интериор в автомобила.


Задължителните елементи


Интериорният дизайн на кое да е возило има някои задължителни елементи, без които трудно бихме могли да си осигурим минималните удобства. Тук все още не говорим за лукс, а за една добра основа, върху която да надграждаме и да се стремим към още по-голямо удоволствие от пребиваването в колата си.

Списъкът изглежда по следния начин:

Стелки за автомобили;

Калъф за волана;

Барче подлакътник;

Допълнително помощно огледало;

Калъф-тапицерия за седалките;

Поставка за телефон;

Закачалка;

Стойка за чаша;

Щора или сенник за задно/странично стъкло;

USB устройство;

Климатична система.


Дизайнерски решения и съвременни екстри


Световните марки в производството на автомобили непрекъснато се конкурират, за да привличат на своя страна клиентите. Те разчитат на специалисти в областта на дизайна, за да създадат най-вдъхновяващия интериор. Атрактивните решения и модерната визия са част от техните концепции.

Има множество функции, които не спират да подобряват изживяването в автомобила. Някои от по-класните изпълнения залагат на какви ли не изкушения за потребителите, като например кутия за бижута и гримове за дамите, големи тв екрани за киноманиаците сред представителите на силния пол. Възможностите са неограничени, а идеите на интериорните експерти непрестанно се обновяват.

С какво разполагат автомобилите с най-скъп и уютен интериор:

Осветление, поставено на нетипични места;
Маса и кухненско оборудване;
Просторни ниши на страничните врати, които побират всякакви вещи и дори бутилки с вода, напитки;
Отопление, което се регулира според метеорологичните условия навън, снабдено със сензори за слънце и въздушен поток;
Масажиращи седалки;
Безжично устройство за зареждане;
Аудио система от ново поколение;
Елегантни детайли, включващи дървени мотиви, кожен салон, тапицерии от качествени материи;
Прахосмукачка – предназначена за семеен тип автомобили.

Несъмнено интригуващата визия на интериора е един от главните мотиви даден модел да спечели доверието на бъдещите си притежатели. Независимо, че сме по-склонни да обръщаме поглед върху външната опаковка, есенцията на един автомобил не се състои само от неговото купе и двигател. „Сърцевината“ му е това, което ни грабва, когато отворим вратата и се настаним вътре. В този момент всички наши сетива реагират със задоволство, прилив на ентусиазъм и дори благодарност от досега със средата, която ни заобикаля.


6-те автомобили с най-пищна обстановка


Нисан Максима

нисан максима

Спортен и обширен седан, който се слави с най-добрия интериор на пазара. Може би комбинацията от цветове е това, което подсилва брилянтните впечатления за него.

Мерцедес-Бенц GLC

мерцедес бенц

Кабината му е с внушително оборудване и с информационна система, която се отличава с дисплей с изключително висока резолюция.

Лексус RX

лексус rx

Кросовър, който изпъква с интериора си, изпипан до най-малкия детайл с помощта на материали от висок клас.

Хонда Сивик

хонда сивик

Компактният автомобил се нарежда в тази класация с достойно присъствие. Неслучайно новият модел е сред най-продаваните коли в Америка.

Крайслер Пасифика

крайслер пацифика

Цялото семейство получава шанс за забавление и радост от пътуването, благодарение на инфосистемата, която откликва на капризите на всеки член от него. Обзавеждането на кабината съдържа и прахосмукачка за поддържане на чистотата след присъствието на децата.

Шевролет Камаро

шевролет камаро

Ако получите възможност да тествате едно кръгче с него, не я пропускайте за нищо на света. Изберете си режим на осветление, възползвайте се от опциите за охлаждане на седалките, затопляне на волана. Тези въведения в модела няма как да не ви спечелят завинаги.


Интериорен тунинг


Това е тема, към която мнозина имат интерес, но рядко предприемат подобни промени. Може би причината за липсата на достатъчно популярност на интериорния тунинг се крие в скъпоструващите материали и услуги в тази сфера.

Повечето собственици са склонни да се концентрират върху екстериора на автомобила си, инвестират солидни средства, постигат ефектни резултати и с гордост паркират возилото си пред възхитителните погледи на минувачите. Ако се вгледаме през прозореца обаче, може нищо да не успее да привлече окото ни.

Стига да имате такава цел, лесно може да трансформирате интериора на колата си, залагайки на стратегия от няколко стъпки. Може да се доверите на професионална фирма, която да ви изготви персонализиран салон, но ако бюджетът ви не го позволява, достатъчно е да се ориентирате към някои сравнително достъпни като цена елементи. Таблото, коланите, изгледът на тавана са способни да претворят нова реалност в автомобила ви, дори да подмените само цвета им. Има места, където лесно ще намерите голямо разнообразие от стелки за автомобили на приемливи цени. Когато се използва кожа, има вариант за по-евтина изработка, ако тя е изкуствена.

Други се насочват към постигането на перфектен саунд, защото не могат да си представят и ден без любимата си музика.

Интериорният дизайн на автомобила трябва да има свой характер и индивидуалност, но не бива да се пропуска една много важна подробност. Той би стоял нелепо, ако не е в синхрон с цялостната визия. Не е нужно да хвърляме пари за тежки салони, да демонстрираме възможности, лукс и шикозни решения, ако стилът на самия автомобил се различава съществено и е далеч от тази концепция.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари