Най-желаните автомобили

A+ A-
13080 прегледа 0 Коментара
Още от зората на човечеството хората търсят начини да се превозват от едно място до друго, колкото се може по-бързо. Преди векове тази роля са играли колесниците, някои елементарни каруци и опитомени животни, които ползваме за същото и до ден днешен. Само че сега нещата са малко по-различни – яздим коне за да се състезаваме или за удоволствие, возим се на камили, защото са най-подходящия транспорт за пустинните местности и т.н.

Първите сведения въобще за някакъв изкуствен транспорт датират от около 2500 г. пр. н. е., а именно коли, теглени от животни. Може да се приеме, че това са праотците на днешните автомобили.

древни возила

През второто хилядолетие преди новата ера, колесниците с олекотени спици стават революционно изобретение за времето си. До началото на първото хилядолетие пр. н. е. вече се ползват масово освен в Индия и Китай и в Гърция, Египет и Рим, където са подобрени дизайна и функционалността им.

През 13- ти век алхимикът и философ Рождър Бейкън допуска, че в едно неопределено бъдеще ще съществуват коли, който се задвижват собственоръчно. Два века по- късно, Леонардо да Винчи рисува скица на самозадвижващ се брониран автомобил. През 1600 година инженера Симон Стевин конструира кола, която се задвижва от вятъра. Малко по- късно се появяват и първите двигатели.

19- ти век има бум на колите с парно задвижване, даже е открита и първата автобусна линия.

В Германия през 1885 година е направена решителна крачка към появата на днешните автомобили – Карл Бенц конструира триколка, с двигател с вътрешно горене, за която малко по-късно получава патент. Неговата съпруга – Берта Бенц извършва първото по-дълго пътуване с кола от Манхайм до Пфорцхайм и обратно.

В края на 19- ти век Бенц започва да продава своята триколка, която е първия автомобил в серийно производство. В началото на деведесетте години се появяват първите фабрики за автомобили в Сащ и Европа.

През 1898 година е документиран първия рекорд за скорост от 63,14 км/ч., а през 1899 година за първи път с кола са преминати 100 км/ч. от белгиеца Камий Женаци.

От тогава до днес любимото возило се е променяло хиляди пъти. Опитваме се успешно да усъвършенстваме дизайна, удобствата, безопасността, както и скоростта на автомобилите. Те вече не са лукс само за най- богатите, ами нормално ежедневие.

Днес, автомобилостроенето е много доходоносен и скъп бизнес. До момента в света са произведени над милиард автомобила. Търсенето е огромно, както за съвсем обикновени, ежедневни модели, така и за скъпарски коли с невероятни екстри.

Ето едни от най-бленуваните, съвременни автомобили:

1. Jaguar XF Premium Luxury

Jaguar XF Premium Luxury
Ако желаете луксозен и стилен автомобил, за сравнително малко пари, то това е вашият избор. Истински красиво возило, както отвън, така и отвътре. Най-новия вариант за двигател е V- образен, 6 цилиндров, 3 литров с 340 конски сили. Ускорява от 0 до 100 км. за 5.8 секунди.
Цената започва от 40 000 евро с по-старите модели на двигателя и достига до 85 000 евро.

2. Chevrolet Corvette c7

Chevrolet Corvette C7
Освен зашеметяващата красота, другото изключително нещо в този автомобил е двигателят. V- образен, 8 цилиндров, 6.2 литров LT1 – изключително постижение на инженерната мисъл с авангардни технологии и нововъведения. С внушителните 460 конски сили, спортния звяр достига 100 км. за 3.7 секунди. Един изключителен автомобил в много отношения.
Базовата цена започва от 51 000 евро.

3. Chevrolet Corvette C6 ZR1 – The Blue Devil

Chevrolet Corvette C6 ZR1

През 2009 година е представен Синия дявол. Той е с V-образен, 8 цилиндров, supercharger, 6.2 литров двигател,с изключителните 638 конски сили и максимална скорост от 330 км./ч. Возилото разполага с електромагнитни амортисьори за движение с две опции: sport и tour. Автомобила съвсем прилича на спортен, но в същото време е стилен и елегантен. Ако го искате, ще можете да си го закупите на сравнително ниската цена от приблизително 100 000 евро.

4. Maserati GranTurismo coupe 

Maserati Granturismo
Красавицата беше пусната в масово производство през 2007, а през 2010 година я направиха още по-привлекателна и скъпа, разбира се. Става дума за версията кабриолет.
Maserati GranTurismo S беше представен през 2008 г. Звяра разполага с V-образен, 8 цилиндров, 4.7 литров двигател и с невероятните за тогава 434 конски сили. Достига до 100 км. за 4.9 секунди. Най- високата скорост, която можете да достигнете с този автомобил е 294 км./ч., което е направо невероятно, като си има предвид тежината от 1.8 тона на возилото.
През 2012 пуснаха Maserati GranTurismo Sport, които се различава по много малко неща от „S” версията – промяна в предната броня, нови светлини, по-големи отвори за охлаждане на двигателя и спирачките и 466 конски сили.
Приблизителна цена 130 000 евро.

5. Honda Acura NSX

Honda Acura
Модел 2015, японската машина е изключителна красавица. Притежава V- образен, битурбо 6 цилиндров двигател и допълнителни 3 електрически мотора, които общо й осигуряват над 550 конски сили. Супер кола-хибрид във всяко едно отношение. Разполага с 9 скоростна автоматична трансмисия, с два съединителя и отделно задвижване на всички колела. Невероятно красив дизайн и спираш дъха интериор.
Можете да си я закупите срещу приблизителната сума от 137 000 евро.

6. Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide

Една изключително елегантна кола, с много интериорни екстри и глезотийки. Притежава V- образен, 12 цилиндров, 5.9 литров двигател, който е съвсем подходящ за този 4-вратен хечбек. С 470 конски сили и достига до 100 км. за 5 секунди. Достатъчно мощен и бърз за своята 6 степенна (тъчтроник), автоматична трансмисия. Изключително красив автомобил, само за ценители.
Приблизителна цена около 175 000 евро.

Преминете на следващата страница
1 2

Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари