Как да поддържаме сребърните си бижута, за да изглеждат винаги като нови?

A+ A-
824 прегледа 0 Коментара
Милиони хора навсякъде по света носят сребърни бижута. Този метал притежава невероятна красота, която подчертава по естествен начин и мъжката и дамската визия. Можете да разгледате изящните модели сребърни бижута Somaha и да изберете онези, които най-много ви допадат по стил и харизма. Убедени сме, че си имате любимо сребърно бижу, а ако случайно нямате такова, то със сигурност съвсем скоро ще се сдобиете с едно.


Непреходният чар на сребърните бижута


Съвсем малко на брой са популярните благородни метали, от които днес се изработват бижута. През годините обаче, среброто се е запазило като символ на богатство и изящност. Блясъкът на метала е завладявал сърцето и на млади и на стари. Това се случва и днес, когато цената на сребърните бижута е повече от разумна и с минимална грижа, можем да ги запазим с години в отлично състояние. Нека да видим по-долу как се случва това.


Най-добри практики за почистване на сребърни бижута


Почистването на бижутата никога не е било по-лесно. Има десетки съвети как да се справите, в случай че по вашите сребърни пръстени са се появили петна или пък се е събрал прах. Не препоръчваме почистването с паста за зъби, защото някои от тях са с абразив и сребърната повърхност ще се надраска. Най-добре е да се почистват с професионални препарати за почистване или да се занесе бижуто при специалист, който да се погрижи.
сребърни синджири

Има редица колиета, висулки и сребърни синджири, които притежават много усуквания, празни места и кухини, в които може да се събере прах и мръсотия. Ако вашите сребърни синджири са точно такива атрактивни модели, то съвет от нас е, винаги да ги носите при професионалист.

Също така, тези от вас, които вече притежават сребърни бижута знаят, че самото сребро потъмнява с времето, заради контакта му с кислород. Това потъмняване се премахва лесно, но отново бижуто трябва да бъде занесено при специалист.


Често срещани грешки, които трябва да избягвате при грижата си за сребърните бижута


Много често в старанието си да почистим бижутата си по-добре, всъщност им вредим. Това се случва и при полирането на сребърните бижута с абразивни материали. За съжаление, много хора допускат тази грешка, която нарушава перфектното качество на среброто. Заради това, ако искате да почистите вашето колие, гривна или сребърен пръстен, най-добре е да използвате меко парцалче с подходяща паста за почистване на сребърни бижута.

Друга много често допускана грешка е използването на сода, което от своя страна отново може да доведе до надраскване на бижуто.

Потъмняването също е проблем при среброто и за да го избегнете, трябва да избягвате следните неща: висока влажност, солен въздух, хлор, всякакви киселини, белина и химикали. Дори понякога и потта може да повлияе. Въпреки че потъмняването на сребърните бижута не е нещо нетипично, със сигурност ще искате да запазите вашите сребърни бижута по-дълго блестящи. В случай че те вече са потъмнели, потърсете специалист, който да ги почисти и да им възвърне красотата.


Правилно съхранение на сребърните бижута за максимален блясък и дълъг живот


По-долу ще ви дадем някои съвети за дългосрочно съхранение на бижута. Ако притежавате колекция от сребро, то със сигурност поне веднъж сте търсили онлайн информация „как да съхраняваме сребърни бижута“. Сега ще ви разкрием оптималния метод.

Той се крие в доброто опаковане. Най-добре е да съхранявате всяко едно бижу самостоятелно, за да не се драска среброто. Също така можете да ги увиете в хартия и да ги поставите в меки, платнени торбички или пък в специална кутия за бижута. Важно е вашите сребърни бижута да бъдат далеко от пряка слънчева светлина, влага или пък вода. Процесът на съхранение е също толкова необходим, колкото полирането и почистването, така че му обърнете специално внимание. Ако не притежавате специална кутия, можете просто да ги увиете в нещо меко, за да не се драскат и да ги приберете далеч от светлина. Това също би свършило работа.


За какво да внимаваме докато носим сребърните си бижута


Носенето на бижута винаги краси човека. Има обаче някои неща, които трябва да съобразите. Например, не е добра идея, да носите няколко различни сребърни гривни на една и съща ръка, освен ако не са предвидени за това. Те може да имат елементи, които да са по-изпъкнали и да се драскат една в друга. Дори и на вас да не ви изглежда реален риск, среброто се драска лесно, така че не подценявайте този фактор.

Необходимо е да внимавате и за доброто закопчаване на бижутата. В случай че не сте ги закрепили добре, те могат да паднат и да се одраскат, повредят или просто да ги загубите. Това важи както за сребърните колиета, така и за сребърните обеци и дори за гривните. Винаги обръщайте внимание на закопчалките и не бързайте твърде много при закопчаването им. Специално сребърните обеци имат безброй различни видове закопчалки, така че още при избирането на модел, отделете секунда внимание, дали тази закопчалка ви е удобна или не. Така ще си спестите проблеми в бъдеще.

Да носиш сребърни бижута е прекрасен избор. Когато се грижите за тяхното добро състояние, те дълго време ще ви красят. Както за всяко друго нещо, така и за бижутата, най-добре е да се грижите, отделяйки внимание и време. Те със сигурност ще ви се отблагодарят.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари