Масло Бардал: Продукт на световна компания с традиции и опит

A+ A-
4687 прегледа 0 Коментара
Оле Бардал, норвежки имигрант, пристига в САЩ през 1922 г. и се заселва в Балард, общност на скандинавски имигранти, разположена в Северозападен Сиатъл. След като купува малка химическа компания, той разработва уникална формула за моторни добавки. През следващите 20 години бизнесът му непрекъснато се разраства и въз основа на репутацията си за качество, компанията започва да снабдява цялата страна и дори международни пазари.

През първите няколко години продажбите не са били много, но Оле е бил упорит и неотстъпчив.

През 1952 г. компанията е класирана на трето място сред конкурентите си, които произвеждат автомобилни масла и добавки. По това време конкуренцията в САЩ е жестока, предвид добре развитата промишленост.

До края на десетилетието, благодарение на креативен маркетинг, ефективни телевизионни реклами и доброто качество на моторните масла и добавките, масла Bardahl се установяват като най-добрите в САЩ. Оле е бил и почитател на моторните спортове и състезания и страстта му го води до осъзнаването, че по-високо компресионните двигатели са чудесно изпитание за неговите продукти. Така той започва да снабдява местните състезатели с маслата Bardahl за състезанията и тренировките им. Това му дава шансът да провери как се справят неговите масла с високото натоварване. На база на преценката му подобрява формулите и съответно качеството на маслото и на добавките.

Днес производството на компанията все още е в Ballard, WA, но ако искате и Вие да налеете на Вашият автомобил от качественото масло Бардал, от Motornomaslo.bg го доставят на добри цени. Продуктите на Bardahl се продават по целия свят в над 90 страни на 6 континента и опаковките им са преведени на над 16 езика. Bardahl създаде широка мрежа от производствени и опаковъчни съоръжения, за да подпомогне разпространението си в световен мащаб. Все още притежаван и управляван от семейството, Bardahl управлява световния си бизнес от централата си в Сиатъл, Вашингтон, а продуктите им с гордост се произвеждат в САЩ.

Още в самото начало, Бардал поемат ангажимент да изработват продукти, които да са иновативни и да са с уникална формула. Формулата за намаляване на триенето, примерно е постигната с технологията Polar Attraction, която подобрява анти-износването, антифрикционните и екстремните свойства на моторните масла. Всички тези неща са плод на години труд и експерименти свързани с максималното представяне на маслата.

Маслата Bardahl и днес продължават да са иновативни продукти и с „ултра концентрирани“ формули, които включват по-малки обеми химически разтвори, но въпреки това работят с по-високи нива на ефективност на по-ниски разходи. Макар и на пръв поглед това да звучи невъзможно за постигане, от Бардал са го постигнали.

нисък разход на гориво


Маслата Бардал поемат ангажимент за качество


Bardahl изгражда своята световна репутация, като поддържа най-високите стандарти за качество за производство на най-добрите специализирани смазки, добавки и химикали за автомобилни услуги в индустрията. Непрекъснато се провеждат научни изследвания от химиците в най-съвременната лаборатория на компанията. Всички продукти, добавките, маслата, включително и масло Bardahl, което внасят от Motornomaslo.bg, са тествани в съответствие със стандартите, установени от Обществото на автомобилните инженери (SAE), Американското дружество за изпитване и материали (ASTM international) и други професионални организации. От формулирането до производството маслата Bardahl използват напреднали технологии и строги процедури за контрол на качеството, за да гарантират, че всеки продукт отговаря или надвишава определените му спецификации. Много фирми приемат контролът за качество само като допълнение към основното производство, истината обаче е, че ако точно той не е силен, продуктите няма да представят най-доброто лице на компанията.


Имат ангажимент и към общността и индустрията в региона


Bardahl винаги е бил посветен на общността, в която работи, както и на индустрията, която обслужва. През годините компанията подкрепя редица организации, както в по-големия район на Сиатъл, така и по целия свят. На местно ниво те включват Обединен път, Музеят на историята и индустрията, Музея на Северното наследство и Мемориала на рибаря. В областта на образованието маслата Bardahl подпомагат местните гимназии, професионалните училища и Университета във Вашингтон, катедра по машиностроене с техните програми за автомобилно и техническо развитие. В рамките на индустрията Bardahl е член на многобройни професионални асоциации и подкрепя безброй състезателни екипи. Дори е официален спонсор на Музея на хидропланите и Музея на автомобилите на LeMay на Америка. По социалната и обществената им дейност можете да съдите, до каква степен една компания иска да бъде полезна. Маслата Бардал със сигурност са сред първите места по този критерий.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари