Как възниква видеонаблюдението

A+ A-
2747 прегледа 0 Коментара
Днес видеонаблюдението е широко застъпено в нашето ежедневие. Възникването на първата преносима камера в света води началото си още през 19-ти век. Иновативна за своето време, тя е поставила началото на мащабната киноиндустрия и е довела до възникването на днешните модерни и удобни цифрови устройства. Създадена е за заснемането на птици в полет. И както сами се досещате, движенията е трябвало да могат да се пресъздадат успешно. Това се случвало, благодарение на скоростните за времето си 12 кадъра в секунда.

Механизмът, който е бил отговорен за заснемането, е приличал на часовников, а самата камера била досущ като пушка. Резултатът, който се е получил, са били множество снимки, наслагани една върху друга и образуващи кратки видео клипчета.

първата видеокамера

С развитието на мобилните технологии, се е установило, че можем драстично да намалим престъпленията, като ползваме камери, които могат да записват и да излъчват на живо.

Приложенията на камерите за наблюдение на практика нямат никакви ограничения. Можем да ги срещнем буквално на всяка крачка. Благодарение на тях си спестяваме множество главоболия, свързани с охраняване и безопасност.


На село


Не си мислете, че те са приоритет на модерния начин на живот. Много популярно стана през последните няколко години да се монтират видеокамери за наблюдение на селскостопански обекти. Машините за обработка на реколтата са изключително скъпи и трудоемки. Наблюдението на подобни обекти не е прищявка, а необходимост. Вариантите за сигнализиране на движение от разстояние са удачни за своевременната реакция на собствениците.


Увеселителни съоръжения


За родителите няма нищо по – важно от безопасността на децата. Колкото и да са подсигурени увеселителните съоръжения, винаги има известен риск. Ако се стигне до подобни инциденти, камерите биха били незаменим съветник в изясняване на ситуациите и определяне на виновните лица.

В повечето случаи самият факт, че има наличие на видеонаблюдение, допринася за по – адекватната работа на персонала и по-голямата бдителност на родителите.


В превозните средства


Почти няма да срещнете днес превозно средство, в което да не е поставена модерна система за контрол и наблюдение. Това е важно за предотвратяване на вандалски прояви или некоректно поведение.

Покрай широко застъпеното споделяне на снимки и видеа в световната мрежа, изключително популярно стана поставянето на видео камери в личните автомобили. Те служат не само за сигурност, но в по – голяма степен за заснемане на сериозни нарушения, катастрофи или комични ситуации на пътя. Водачите се надпреварват да публикуват кадрите, целящи да предизвикат интерес и шокиране в зрителите. А може би и на самите тях им е интересно да прегледат отстрани пътешествието си.

Камерите на смартфоните вече не са достатъчни. Професионалното видеонаблюдение гарантира високо качество на изображенията дори и в режим за тъмно заснемане.

Бихте могли да изберете камери, които записват звук, водоустойчиви, скрити или маскирани, въртящи се, такива, които реагират на движение, с широкоъгълни обективи и още и още...

Истината е, че технологиите непрекъснато напредват и само от вас зависи кой модел камера ще изберете и за какво ще я използвате.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари