Как да носите туника според своя тип тяло?

A+ A-
1909 прегледа 0 Коментара
Туниките са едни от най-универсалните дрехи в гардероба, които можете да притежавате, особено през топлите месеци от годината. С разнообразието от различни дължини и кройки, ето бърз урок за това как да носите всяка една туника, според своя вид тяло, за да ви стои тя максимално добре.

Круша

Ако сте с форма на круша, потърсете туники със странични отвори, за да предотвратите прилепването на туниката по бедрата и отзад. Потърсете модели с леко изтъняване на талията и хубав широк отвор за врата, за да разширите раменете си. Освен това, тъй като най-широката ви зона е под кръста, уверете се, че туниката ви пада над нея.

Помислете също така за масивни бижута, като голяма огърлица, за да фокусирате вниманието на хората към горната част на тялото си.

Ябълка

В този случай трябва да се съсредоточите върху деколтето и краката ви. Уверете се, че вашата туника не е твърде дълга и че има хубаво V-образно деколте, което помага да насочите вниманието към лицето си!

Също така, по-малък модел и по-тъмен цвят помагат на илюзията, че сте по-тесни отгоре. Не забравяйте, че искате фокусът да бъде нагоре, към лицето ви.

Не носете големи огърлици с туниката си и вместо това изберете чифт обеци или някое по-късо колие.

Пясъчен часовник

Ако имате фигура тип пясъчен часовник, много ще ви отива една туника без ръкави – да, тя определено е чудесна опция за вашия случай.

Пълна фигура

За по-пълната фигура, вероятно не искате да носите някоя дреха, която да прилича на безформена палатка. За тази форма на тялото всичко опира до баланса между туниките, които са твърде прилепнали и тези, които са твърде разхлабени.

Уверете се, че ключицата и китките ви се виждат за по-добър ефект. Вертикалните ивици също са много добър вариант за вас. А ако искате да покриете и дупето си, уверете се, че туниката е достатъчно дълга.

Правоъгълна форма

Ако имате правоъгълна форма, може да бъде по-трудно да намерите подходяща туника. Потърсете такава която е по-стегната и ви придава извивки. Най-добре е дрехата да е най-стегната в кръста.

Малко тяло

Ако имате по-малко тяло, помнете, че много туники са дълги. Не забравяйте да закупите по-къса такава.

Иначе дългата туника може да се превърне в една страхотна рокля със или без колан.

Други правила за носенето на туника

Съчетайте свободната туника с тънки долнища: прави или тесни дънки, не широки. По-прилепнала туника пък може да си пасне много добре с панталон с ботуши.

Можете да носите шорти с туника! Просто се уверете, че тези шорти могат да се видят под тази туника (т.е. шортите трябва да са по-дълги от подгъва на туниката) и ако имате страхотни крака, това е чудесен начин да ги покажете.

Добавянето на колан към туниката може да изглежда страхотно, но тогава се откажете от носенето на колие.

Широките туники могат да бъдат държани от дънково яке и / или тежко колие с колан.

Никога не съм виждал туника да изглежда добре с пола. Ако искате външния вид на туника с пола, просто купете рокля туника.

Ако съчетаете една дълга туника с бермуди, ще бъде просто страхотно. Носете клинове, тъй като ще трябва визуално да добавите повече височина към долната част на краката си. Освен това ще трябва да балансирате дължината на туниката.

Туниката е класически стил, който е семпъл, но елегантен и подходящ за много жени. Възползвайте се от него!

А най-хубавите туники можете да намерите ето тук: https://gang.bg/products/damski-drehi/tuniki.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари