Пълен гайд на красивата жена

A+ A-
8839 прегледа 0 Коментара
Красотата на жената е едно от нейните безапелационни предимства, но тя не винаги се дължи само на природата

Знаем, че естествената красота е дар божий и не всяка дама може да се радва на този печеливш жребий от съдбата. Факт е обаче, че очарованието на една жена не се дължи само на природата. Харизматичното й излъчване може да се подчертае, ако тя знае как да се грижи за себе си. Златната формула се състои именно в това – да носим със самочувствие ефекта от усилията и времето, които посвещаваме на себе си, а това винаги се забелязва от околните.

Суетата днес не е просто любимият ни грях, тя често е причина да робуваме на определени ритуали, за да съхраним красотата си за дълго. Но дори да не сме склонни да изпадаме в крайности, ние не бива да пропускаме да инвестираме в своите дадености, защото те ще ни се отплатят щедро в замяна.

Следвайте тези стъпки, ако искате да постигнете целта си:


1. Кожата


Хидратацията на кожата и редовните посещения при козметик за минимума от процедури, включващи масаж и почистване, са задължителен елемент от поддържането на женската красота. Не става дума за пилеене на излишни средства по скъпи процедури, но правилната и навременна намеса от специалист, е повече от задължителна.

Дори да неглижирате всичко останало, свързано с вашата визия, сияйната кожа винаги ще прави впечатление, приятно впечатление при това!


2. Косата


Отношението към косата е знак за самоуважение. Няма публично място, на което да се появите и да можете да си позволите да бъдете с коса, която отблъсква като вид. Отделна тема е, че тя се нуждае от вашето внимание, за да е здрава и блестяща. Нали сте чували, че косата е отражение на състоянието на целия организъм?

Ако не държите да полагате редовно боя, необходимо е да се срещате с вашия фризьор поне за скъсяване на изтощените краища и направата на ежедневна прическа. Може да сте от дамите, които не могат да си представят да са толкова скучни – ето защо вие сте винаги изрядна от гледна точка на косата си, следвате актуалните тенденции и не оставяте нищо на случайността. Помнете, че подхранването й е от първостепенно значение, следвано от отличната периодична подстрижка.

Винаги е добър вариант да си закупите екстеншъни от естествена коса.


3. Декоративна козметика

декоративна козметика

Пристъпваме към по-тежката артилерия към снаряжението на красивата съвременна жена. Има представителки на нежния пол, които не биха допуснали да излязат от дома си без грим, а маникюрът им е закон да бъде перфектен. Мнозина им се възхищават и признаваме, че има защо да го правят. Ако дамата се движи в определени кръгове, тя никога не би си позволила да сваля нивото, особено ако другите са свикнали да я възприемат именно в тази светлина.

Декоративната козметика не е стопроцентово изискуем атрибут, но пък винаги събужда интерес в събеседника. Той няма да пропусне да забележи, че гримът ни е напълно в стила на облеклото ни, което се отнася и до цвета на лака на ръцете ни. Ако това липсва може да не се набие на очи, но когато е налице, то допълнително подчертава женствеността и може да бъде използвано дори като оръжие срещу „противника“.
Препоръчително е, ако не ви остават свободни часове за други забавления, покрай семейните задължения и деловите ангажименти, да си имате поне веднъж в месеца своето време при любимата маникюристка. Техниките на грима може и сами да усвоите, а когато имате повод, да се доверявате и на професионалист.


4. Масаж


За да бъдете истинска жена, трябва да си позволявате и удоволствие, влизащи в графата глезотии. Масажът е едно от тях, но реално той не е само прищявка, а може да бъде изцелителен в моменти на продължителен стрес, здравословни проблеми с врата и гърба, заседяване пред компютъра и т.н. Раздвижването на кръвообращението ще направи по-свежа и кожата ви, ще ви върне усмивката и ще ви припомни колко хубав е животът – не пестете средства за качествен масаж.


5. Спа


Още една точка в предходната категория, за която някой би могъл да ви накара да се почувствате неудобно, че сте отделили време и ресурси за нея. След като видят енергията, която кипи от вас и младостта, с която заразявате целия свят, завръщайки се от спа уикенд, всички искат да последват примера ви. Напълно обяснимо!

Ако сте резервирали някое райско местенце в компанията на приятелки, значи сте направили всичко възможно за себе си и за своята непреходна красота.


6. Вино

жената и виното

За виното са писани толкова красиви думи, че няма начин то да не ни благослови с магията си. Дамите, чието ежедневие е тежко и изморително, знаят как да се връщат към себе си, когато си налеят чаша класно вино. В него се съдържат съставки, които наистина стимулират постигането на перфектна форма, така че това не са никакви легенди.


7. Шоколад


Шоколадът е красивото бягство на всяка дама, която знае как да покорява вътрешния си мир. А хармонията отвътре струи навън и ни създава аура на богини. Мислите, че твърдението е пресилено? Попитайте партньора си как ви намира след няколко блокчета шоколад. По реакцията му може да съдите много. А ако тя не е достатъчно показателна, значи шоколадът е бил в оскъдно количество. Не прекалявайте, особено ако сте склонни към бързо напълняване.


8. Спортни занимания


Съвсем не са на последно място, но има редица фактори, които натежават преди тях. Въпреки това умерените спортни занимания, които подлежат на постоянен режим, правят фигурата ни по-прелестна и ни снабдяват с онази жизненост, способна да завладява обкръжението ни. Правете го преди всичко за себе си, а останалото ще е един красив бонус.

Ако нито фитнеса, нито каланетиката са ви на сърце, танцувайте. Всяка жена е привлекателна, когато се носи на вълните на танца, когато овладява своята грациозност и е едновременно силна като стихия, и нежна като ефира.


9. Красив ум


В този век, тук и сега, немислимо е да притежаваш физическа красота, а да загърбваш своето интелектуално развитие. Няма мъж, който да остане прикован единствено от „лъскавата опаковка“, да се влюби безпаметно и да напише трогателна поема за нея. Далеч не всяка дама е родена за нобелов лауреат, но нито една не бива да изпуска от поглед своята душевност, своята начетеност и творческа страна.

Ето защо, философски погледнато, всяка жена може да бъде красива и без да залага на изкуствени прийоми. Красивата жена е щастлива, щастливата жена е обичана, обичаната жена обича и носи онази неповторима енергия в комбинация с умението да върши вълшебства.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари