Ъглови дивани - удобството, което заслужавате

A+ A-
7093 прегледа 0 Коментара
Нуждаете се от нов диван, но не сте напълно сигурни на какъв модел да се спрете. Иска ви се меката мебел, която ще поставите във всекидневната си да е стилна, функционална, удобна и да се вписва идеално в пространството.

А защо не помислите за покупка на ъглова мека мебел?


7 причини да си купите ъглов диван


Осигуряват много места за сядане


Ако имате голямо семейство или често каните гости, тази мебел ще ви е много полезна. Защото ъгловите дивани наистина осигуряват много места за сядане. Според модела, на който се спрете, на дивана могат да седнат удобно от 6 - 7 до 10 - 12 души.


Предлагат изключително удобство


Тези дивани са създадени за излежаване и пълен релакс. Ако искате да полежите за известно време през деня, не се налага да правите каквото и да е било. Просто си избирате страна на дивана и се изтягате. Меката мебел е достатъчно просторна, за да можете полегнете спокойно, а меките седалки и възглавнички ви осигуряват още по-голям комфорт. И не е само това. Докато вие отмаряте или си подремвате, други членове на семейството ви могат да седят на дивана, да гледат телевизия или да четат, без да се притеснявате взаимно.

удобство на дивана


Насърчават социалните взаимодействия


Специалната форма на ъгловите дивани улеснява общуването и предразполага към дълги и приятни разговори. Седнали фронтално, а не рамо до рамо гостите ви ще се чувстват много по-удобно, тъй като могат да гледат събеседника си в очите. А това според психолозите е основната предпоставка за започване на спокойни и приятни разговори.


Всичко ви е под ръка


Ако сте от хората, които обичат всичко да им е на една ръка разстояние, ъгловите дивани са тъкмо за вас. Защото дизайнът на този вид мека мебел често включва рафтове за книги или широки дървени подлакътници, върху които можете да поставите чашата с кафе, списанието или лаптопа си. А има и немалко модели, които са оборудвани с мини бар, място за зареждане на телефон или таблет, допълнителна поставка за крака, малка масичка и още куп допълнителни екстри. Казано иначе, имате ли ъглов диван не се налага да ставате от него, просто защото всичко, от което имате нужда, за да отморите пълноценно ви е под ръка.


Осигуряват допълнително място за спане


Това може би е едно от големите предимства на ъгловите дивани. През деня те са компактно и удобно място за релакс и разговори, а вечер могат само с едно движение да се превърнат в голямо и просторно двойно легло за спане. Дори и жилището ви да е достатъчно пространство и да имате стая за гости, винаги е добре да имате и една допълнителна опция за спешни случаи и непредвидени гости, нали?


Предлагат голямо място за съхранение


Без значение от модела, ъгловите меки мебели разполагат с място за съхранение, в което можете да прибирате не само спалното бельо, но и обемни дрехи като възглавници и завивки. А ако не използвате често дивана за допълнително легло, можете да ползвате отделението за съхранение за вещи и дрехи, които в момента не използвате и за които нямате място в гардероба.

вписват се в интериора


Вписват се във всяко едно пространство


Ако имате притеснения, че ъгловите дивани са обемни и заемат много място, можете да се отърсите от тях. Да, този вид мебели изглеждат малко по-обемни, но се вписват отлично както в малки, така и в големи помещения и в жилища с отворен план.

Поставяйки ги в някой от ъглите на малката всекидневна ще оползотворите пространството и можете да си оформите едно приятно кътче за отмора и релакс. Ако помещението ви е просторно, можете да поставите дивана в самия център на стаята и да го превърнете в стилна фокусна точка. А ако жилището ви е с отворен план, ъгловите дивани са идеалните мебели, с които можете да отделите зоната за забавление и отмора от кухнята или домашния офис.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари