Балатумът: устойчивост, издръжливост, красота

A+ A-
2978 прегледа 0 Коментара
Какви материали използваме в ежедневието си и къде ни се дават възможности да живеем по-екологично?

Изборът на подходящата настилка определено е един от тях. Балатумът, например, е един истински естествен под, който се оказва особено издръжлив, здрав и вечен.
Балатумната настилка е устойчив продукт с безспорни дизайнерски качества и много голям набор от цветове, от които можете да избирате. Запознайте се с още важни факти.


Историята на балатума


Историята на добрия стар балатум датира от 1860 г., но това е по-скоро случайно откритие. То се случва, когато англичанинът Фредерик Уолтън забравя да затвори кутия ленено масло и го намира на следващия ден, превърнат във втвърден материал.

Пригодността на еластичния балатум бързо се оказа много добро подово покритие, а материалът придобива и значение за производството на висококачествени мебели и тапети.


Какво точно представлява?


Качественият балатум... и не говорим за онзи, който сме свикнали да виждаме в домовете на бабите си или сме използвали в часовете по трудово обучение, е едно от най-естествените и устойчиви решения за подови настилки на пазара, ценени заради естествената си красота, комфорт и издръжливост в продължение на повече от 150 години.

За производството на първия линолеум лененото масло е било основна суровина. Корковото брашно и ютената тъкан са другите две суровини, които са важни в производството.

В състава могат да се срещнат още дърво, боров колофон и други.

Въпреки че производителите трябваше да се изправят пред ожесточена конкуренция с PVC продуктите в средата на 20-ти век, балатумът все още остава известен и популярен избор със своята здравина, дизайн и устойчивост.


Какви са характеристиките на пода от балатум?


Балатумът има множество положителни качества и по своята същност е еластична настилка, която се оказа много устойчива.

Фактът, че този материал се използва като подово покритие повече от 150 години, се дължи на много специални свойства. Безвремието е едно от тях, което се дължи на дълготрайния характер и разнообразието от дизайни.


Естествен и екологичен


Суровините за производство идват от възобновяеми ресурси, които включват ленено масло, борова смола, юта, дърво и корково брашно, както посочихме по-горе.
Като напълно рециклируем продукт, остатъците от инсталацията на балатум могат да бъдат рециклирани и съставките не представляват абсолютно никакъв риск за здравето на хората или животните.

В допълнение към екологичните аспекти, подовото покритие се оказва изключително устойчиво поради своята еластичност и устойчивост на износване. Да, дори след години употреба, може да няма почти никакви следи от износване.

Не напразно, например, училища, болници, публични институции и компании използват подови настилки от балатум, адаптирани към техните нужди.

Друго предимство на балатума е, че той има естествени бактерицидни свойства. Следователно това е хигиеничен под!


Балатумът е стилен и креативен материал


Откакто е създаден балатумът, дизайнерите обновяват цветовете и дизайна му постоянно, всяка година.

Ето защо той е едно отлично и наистина красиво допълнение към интериора на вашия дом!
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари