Дизайнерски идеи за луксозна баня

A+ A-
10235 прегледа 0 Коментара
Ако сте решили да прахосате известна сума пари по някакъв суетен декор за вашата баня, то може да акцентирате с някои елементи, даващи луксозен щрих на вашия комфорт. С тази публикация ще ви предложим някои интересни идеи за дизайн на луксозна баня. Изпълнението на един от тях ще ви помогне да имате страхотно изглеждащо пространство за къпане, с което да предизвикате завист във всички ваши гости.

1. Класически дизайн от естествена дървесина

дървен интериор

Дървеният интериор за баня е популярнен избор от хора, които целят да постигнат богата и пищна визия. С дървени шкафове, рамки на огледала, рафтове и релаксиращи столове, може да създадете добре изглеждащо и съвременно пространство. Също така, вани с дървени облицовки, ограждане с дървени душ панели и дървена основа за мивка са едни от най-важните и ефектни идеи. Добавянето на дървени щори на прозорците е също част от дизайна на луксозната баня.

Играйте с плочките и текстурите по елегантен и креативен начин, за да изразите своя стил. Използвайте координиране на плочки, които могат да смесват своите форми, размери и цветове! Подобна визия би добавила жизненост и привлекателност на интериорното пространство.

2. Стъклени ефекти 

стъклена баня

За дизайн на луксозна баня, стъклото може да бъде перфектната суровина. То не блокира гледката и дава просторен изглед. Освен това, деликатното стъкло прави баните да изглеждат по-елегантни. С цялостно изработени елементи от стъкло като вани, мивки, релаксиращи столове и душ кабини, можете да създадете стилно и интересно пространство за къпане.

Потърсете матирано стъкло за прозорците и плотовете. Тонираните стъклени плочки от матиран тип са най-добрите за украса на стените от пода до тавана. Добавете хромирани елементи, които най-добре ще отговарят на темата. За подовите настилки, използвайте отразяващи светлината, гладки плочки. Уверете се, че сте взели противоплъзгащи подови плочки за зоната на душа и квадратурата около ваната.

За прозорците, добавете цветни щори и килим в същия цвят и текстура. Завършете с обикновено стъклено огледало с рамка от дърво или метал, за да се създаде добър контраст. Оборудването, осветлението и керамиката на стъкловидния стил напълно си заслужават времето и усилията, защото крайния резултат е уникална бяла баня с живописни акценти!

3. Цветна тема

Цветна тема

Създаването на цветни тематични дизайни за луксозна баня не е трудна задача. Първият избор е да изберете един цвят и той да акцентира с неговите нюанси или можете да изберете два. Например, черно и бяло, лилаво и бяло, бежово и бяло, сиво и бяло, сиво и червено са някои от най-добрите цветни тематични идеи за дизайн на луксозна баня. От шкафове за баня до подовете и стенните плочки, всички мебели и елементи трябва да бъдат избрани в тези два цвята. Идеята е, че цветът на светлината ще се преориентира, в зависимост от процентното отношение на цветовете. Това ще даде мек и луксозен ефект на интериорното пространство.

Цветни рамки за картини могат да бъдат използвани за подобряване на декора. Направете комбо от ярки и колоритни цветове като портокалов цвят, ментово зелен, величествена циклама, океански нюанси или развихрете вашата фантазия, според индивидуалните ви предпочитания.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари