Начини за преграждане на помещенията у дома

A+ A-
5721 прегледа 0 Коментара
Разделянето на пространствата у дома с помощта на различни прегради обикновено е свързано с желанието да се усвои максимално площта на жилището. Една преграда не само поставя граница между отделните помещения, но ако се подбере с повече вкус, освен функционален, може да бъде и прекрасен декоративен елемент в интериора.


Преграждане чрез стъклени панели


Стъклените панели са отлично решение за преграждане на помещенията, тъй като не позволяват пространството да се ограничи оптически, като в същото време спомагат за изолиране на миризми и шум. С тяхна помощ едно помещение може бързо и лесно да се затопли или охлади. Те са особено предпочитани в случаите, когато целта е да се раздели с преграда кухнята от хола, например. Стъклените панели могат удобно да се монтират от единия край на стената до другия и да се събират при необходимост. Те вършат чудесна работа и когато са поставени във външни пространства като веранди и тераси.


Преграждане чрез интериорни паравани


Интериорните паравани се характеризират с възможността лесно и бързо да ограничават видимостта на част от определено пространство, могат да се съхраняват без да заемат много място, не се налага да се прави монтаж, предлагат се в голямо разнообразие от цветове, материали и модели, а също така са и бюджетно решение. Предимство на параваните е, че по никакъв начин не променят цялостния интериор на помещението, дори биха могли да внесат свежест във визията му.

Можете да разгледате и купите паравани за стая от GRANDecor.


Преграждане чрез мебели


Преграждането на помещението чрез мебели е функционално и практично решение. По този начин може да се осигури и повече място за съхранение на различни вещи у дома, а и ще се постигне една наистина хармонична обстановка. Самата подредба на мебелите (дивани, фотьойли, секции, маси) лесно ще изиграе ролята на преграда, чрез която да се обособят отделните зони в жилището.

Например, холът може да се прегради като поставите дивана не до стената, а с гръб към трапезарията или кухнята, в средата на стаята.

Етажерката е стилен и практичен вариант, когато искате да отделите дневната от кухнята или коридора от хола, например. Предимството й е, че може да контролирате видимостта, която да пропуска. Може да постигнете това като изберете висока етажерка с много рафтове, на които да поставите книги, растения, рамки със снимки, сувенири или други предмети.


Преграждане чрез завеса


Завесата се вписва добре при разделянето на помещения в малко жилище, особено в студия. Чрез нея може да се отдели леглото от холната част или да се прикрият отворени стелажи, които изпълняват ролята на гардероб. И тук може да откриете огромно разнообразие от цветове и материи, които биха задоволили всеки вкус.


Преграждане чрез материали и цветове


Различна подова настилка в отделните зони, контрастни тонове при боядисването на стените, разнообразие при цветовете на мебелите, различен материал, от който са изработени те – това са все начини, чрез които визуално да разделите помещенията във вашия дом. Това е и страхотен начин да акцентирате върху отделни елементи в интериора. Единственото, което трябва да направите, е да развихрите въображението си и да се доверите на личния си вкус.

Вижте и други идеи за дома в дигитално списание и магазин за мебели, декорации и осветителни тела www.GRANDecor.bg.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари