Щастливо детство: Как да проектирате градината и да създадете приказни условия за малките членове на семейството

A+ A-
6090 прегледа 0 Коментара
Първите слънчеви лъчи привличат не само възрастните, но и децата, нетърпеливи да се втурнат навън в двора, което изисква подходящи удобства и безопасни условия
От какво се нуждаят децата? Градина, простор, слънчева топлина – понякога само това се оказва достатъчно, за да се радват на безгрижните си дни през ваканцията.

С наближаването на този така обичан от тях момент, помислете какво обаче липсва на двора ви, за да проектирате необходимите удобства и безопасни условия, съобразени именно с малките членове на семейството.

Да превърнете градината си в място за вълнуващи игри за вашите деца, може да се окаже забавно предизвикателство и за вас самите. Ако не са съвсем малки и са поотраснали достатъчно, за да изразят мнение по темата, обсъдете я заедно с тях. Със сигурност част от задължителните елементи ще са в списъка: площадка, детски къщички, люлки, пясъчник, батут, спортни съоръжения според любимите им занимания.

детска къщичка

Разполагате ли с повече пространство, няма да се налагат ограничения и желанията могат да се сбъднат изцяло. Постепенно може да създадете различните зони и детски кътове, за да се наслаждавате на почивката си, докато момиченцата и момченцата играят на воля, изживявайки пълноценно топлите месеци.

Започнете от елиминирането на рискове за здравето на децата:

Красивото оформление на градината е на фокус за възрастните, но то ще рефлектира върху уютната среда за всички. Цветята и зелените храсти са препоръчителни като присъствие, осигуряват не само естетика и радост за очите, но и прохлада през горещините.

Преди да направите избора си, консултирайте се със специалисти, които могат да посочат безопасните растения. Сред тях не бива да се срещат токсични и крайно ароматни треви, за да не провокирате неприятни последствия или алергии.

Следващата стъпка е да направите щателен оглед на терена, дали не са налице хлътвания и отвори, които има възможност да пропаднат. Премахнете всяка вероятност за надничане на любопитните погледи в дълбоки езерца или кладенци. Те могат да са особено опасни за малчуганите, които все още са склонни да подценяват потенциалните проблеми и тепърва опознават света около себе си.

Извършете кратка инспекция на оградата, за да сте напълно спокойни, че тя е достатъчно висока, конструкцията е здрава и няма пролуки, като същевременно не позволява катерене.

Проектирайте интериора на двора:

Онези малки детайли, които са от значение, като соларни лампи и висящи декорации, оставете за финален щрих. Заемете се с крупните обекти с основно присъствие и приоритет за децата.

Дървена детска къща

Компактните къщички могат да се превърнат в сърцето на градината. Предпочитайте изработка от влаго и слънцеустойчиви дървени материали. Ако заложите на готов продукт, лесно ще го сглобите и ще осигурите терен за безкрайни възможности за игра.

Допълнителното оборудване вътре – с печка за готвене и мивка, ще разшири хоризонтите на децата.

Може да изберете вариант снабден с пързалка, което гарантира часове в занимателни преживявания навън. Козирката предоставя сянка и защита от слънцето, а прозорците пропускат въздуха и не позволяват прекалено нагряване на конструкцията.

Батут

Обърнете внимание, че на всеки рожден ден батутът се превръща в любимата зона за изразходване на енергия на децата. Те могат тихо да си почиват на него или да скачат до изтощение в компанията на приятели. За по-малките са подходящи ниски съоръжения, а за порасналите деца изберете модел с предпазна мрежа.

Удобството е, че лесно се почистват и дъждовното време не нанася поражения върху материята на батута.

Баскетболен кош

Баскетболните забивки са любими не само на момчетата, но и на момичетата. Това е един изключително динамичен и увлекателен спорт. Ако теренът позволява и е равен, насипете по-твърда настилка около коша и бъдете готови понякога да се включвате и вие самите в изстрелите с топка.

Мини игрището ще развива в децата ви куп умения – точност, бързи рефлекси и сръчност. Винаги може да поканите и съучениците му, за да спортуват заедно.

Люлки

На обществените площадки опашката за люлки се оказва доста дълга, но у дома не се налага изчакване и детето ви може да се наслади максимално на любимото си занимание.

Сега сте един ход напред и може да превърнете лятото в незабравим спомен за малките обитатели на двора.

При поръчката на готовата люлка преценете височината на детето, обърнете внимание на веригите, които може да се заменят с по-меки въжета, купете комфортни седалки.

Футболни врата

Момчетата обичат футбола, особено когато разполагат само те с вратата, в която могат да се упражняват по цял ден да вкарват голове. Е, когато те пожелаят, могат да се присъединят и приятели, за да бъде надпреварата точно по правилата.

Изберете подходящ размер, осигурете пространство и футболна топка и свирете началото на двубоя.

Пясъчник

Истинско удоволствие за децата е да се ровят в пясъка, да създават фигурки и да копаят с лопатките си. Една седмица на морето никак не е достатъчна, за да се насладят на това занимание. Ето защо пясъчникът е задължителен елемент в двора.

Предвидете опцията да се поставя покривало или да е снабден с капак, за да предпазвате съдържанието от замърсявания и бездомни животни.

Пясъчникът може да се оформи в близост до детската къща в градината, за да се превърне в продължение на приказната модулна конструкция.

Разгледайте невероятните предложения от къщички и дизайнерското оборудване на онлайн магазин GardenWay.bg. Инвестирайте време и любов, претворете детските мечти в реалност и изживейте пълноценно всеки миг с тях.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари