Сезонът на промените: Как да преобразим зимата и да избегнем риска от меланхолия

A+ A-
2306 прегледа 0 Коментара
На пръв поглед тези месеци не предполагат значима активност, но на практика може да ги използвате максимално полезно

Приемете предизвикателството за тези промени, независимо от възрастта си и въпреки сезона, който на пръв поглед не предполага значима активност. Всъщност зимата е много повече от това – ние разполагаме с достатъчно време, защото сме предимно у дома, а при тези обстоятелства бихме могли да го запълним по максимално пълноценен начин.

Нека тези месеци да се превърнат във възможност за трансформация и за реализиране на онези цели, които отдавна отлагате:

1. Ремонт и обзавеждане

Намирате се в един от най-удачните моменти за отпускане на потребителски кредит, ако сте решили да го вложите в ремонт и обзавеждане. Майсторите ще се отзоват на намеренията ви, защото са далеч по-свободни, отколкото през лятото. Покупката на материали също е излишно да бъде отлагана, тъй като цените непрекъснато се променят.

И не на последно място, Вие сте вкъщи и може с лекота да контролирате процеса, да обмислите всеки детайл, да си създадете мечтания уют, за да можете, когато настъпят любимите месеци да се насладите на почивката си, а не отново да се трудите.

2. Преоткрийте хобито си

Не изпадайте в униние, защото рядко се срещате с приятелите си и Ви липсват социалните контакти. Използвайте шанса да преразгледате хобитата си през годините, да възродите някое от тях и да се задълбочите толкова, колкото ще Ви бъде полезно и интересно.

Неусетно ще попаднете и в нова общност, която ще Ви предостави допълнителни опции за общуване и дори създаване на нови близки отношения.

Някои може да се фокусират върху кулинарното изкуство, което ще достави радост и удоволствие за цялото семейство. Правете си тематични вечери – на домашното вино, на сладките изкушения или на традиционната баница, а когато решите споделяйте творенията си със своите роднини или приятели.

3. Обучение и нова квалификация

Поставете фокус върху себе си и своите умения.

Разполагате с благодатно време да запишете курс, ново обучение или напълно да смените попрището си на изява в работата. Към коя дейност и занимание ще се насочите, зависи само и единствено от Вас.

Спомнете си какво сте обмисляли преди и е останало само в сферата на надеждите. Ако започнете уроци по испански език, ще натрупате знания до лятото, когато няма да се налага да отделяте време за тях, а ще разполагате с всички възможни алтернативи за създаване на положителни емоции – пътешествия, приключения, партита и т.н.

4. Активност и разходки

Зимата не е повод да се изолирате тотално между стените на жилището си. Разхождайте се при всяка удобна възможност, когато навън е слънчево и поносимо да излезете, винаги и независимо дали в компания или не.

Не забравяйте за необходимите аксесоари, които ще стоплят ръцете и главата Ви. Бъдете подготвени с шапка, ръкавици, шал и облечени добре, за да се чувствате достатъчно комфортно. Не се отказвайте от тази активност, дори и да не ходите редовно да тренирате в залата.

5. Балансиран режим

Трудно е да си лягаме под час, но през зимата имаме всички основания да се стремим да го постигнем. Ако настроим биологичния си ритъм по естествен път, то със сигурност сутрин ще се събуждате отпочинали, а вечер няма да пропускате ценните часове за пълноценно възстановяване.

Създайте си добър режим на сън, който продължава не по-малко от осем часа. Лягайте и ставайте почти в един и същи час, като преди това се заловите с нещо за релакс и държите далеч от Вас електронните си устройства.

Не подценявайте и храненето. Нека на трапезата ви да присъстват продукти, които могат не само да заситят организма Ви, но и да му носят жизненоважни и ценни вещества.

6. Висока доза празнични емоции

Може и да не сте привърженици на суматохата покрай Коледа, но съгласете се, че това все пак е красивата част от зимния сезон. Тогава всички намират повод за усмивки, търсят споделеност и инвестират в подаръци с една цел – да зарадват близките си. Това не може да е толкова лошо, колкото Ви се струва първоначално като идея.

Оставете се по течението, без да изпадате в краен ентусиазъм. Позволете на емоцията да ви завладее и вас. Наблюдавайте децата в този период, техните очи искрят от радост и всеки миг е дар, който те изживяват пълноценно. Украсете елхата заедно, създайте приятна атмосфера, изненадайте останалите с адвент календари.

Така декември ще мине неусетно, а Вие ще сте заредени да посрещнете и останалите месеци от зимата.

Може би Вашите планове са по-различни и искате да инвестирате в бизнес начинание, нов автомобил или да подмените изцяло остарелите си домакински уреди?

Имате решение, а сега и време, да проучите многообразието от оферти за финансиране – посетете платформата Crediport.bg.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари