Какво се случи през изминалата 2015 година

A+ A-
5468 прегледа 0 Коментара
Мисля че 2015 година ще даде едно ново начало за България.

Въпреки, че някои тайни общества имат други планове за нас. Но плановете от преди стотици години, не винаги протичат по написания сценарии.

Каквито и лоши прогнози да е имало от пророци и врачки, за това какво ще се случи в света, то те всичките са се сбъднали. Единственото по-лошо би било глобално унищожение. Но ние сме силно устойчиви и пригодими, няма лесно да се дадем.

Съществуват много спекулации, че България ще има специална роля и едва ли не ще бъде рай на Земята. Много ми се иска да вярваме в това.

Хората се обезвериха вече, сегашния политически модел ясно показа, че не работи! Поне не в полза на обществото. Населението е готово да възприеме нещо ново, една промяна към по-добро...

2015 беше много бурна година, какво ли не се случи. Партийни сътресения, икономически сривове, предателства, глад и мизерия, бой по малкия човек, който е тотално потъпкан, за сметка на шепа „хора”!


Ето и по ключовите събития, които се случиха през 2015 година у нас или по някакъв начин ни засегнаха:

 Тази година имаше местни избори, отново супер ниска активност и се решихме най-после на референдум. Още веднъж показахме, че сме подкупни, недисциплинирани и че нямаме представа какво искаме или поне не правим нищо за да заслужим нещо по-добро от това.

 Решихме по принуда да правим съдебна реформа. Независим съд, в който борбата за правдата да е със зъби и нокти. Трибунал, в който няма никакво място за корупция и хора с връзки. Светилище, в което властва само истината!
На дали ще го бъде, ще се радвам ако ни изненадат приятно...

 Вътрешнопопартийни конфликти в дпс. Това не съм и предполагал, че ще го доживея, но явно и те са хора, а където има хора, неминуемо се получават и конфликтни ситуации. Някои побързаха да се зарадват на тези вътрешни скандали, но реално това се случва в България и с българска партийна група – няма как да не ни повлияе пряко или по вероятно косвено...

 Може би подтикнати от това, че все пак трябва нещо да правят, което да го огласят и да изглежда така, че да има полза за народа, политиците се захванаха със здравна и пенсионна реформа. Не е лошо да се знае, че идеите за тези реформи се зашушукаха точно преди началото на местния вот. Дали управляващите са се водили от хуманни или популитски причини, не е ясно ;)
Тези реформи са толкова спорни и предизвикаха такъв голям отпор, че не става ясно дали са за добро или не.

 През изминалите няколко години се засили тенденцията за протести. Това още веднъж подкрепя моето виждане, че народа масово не е доволен от много аспекти в живота си и е готов за промени. За последно тази година станахме свидетели на стачкуващи полицаи за по-добри пенсионни условия.

 Не мога да не обърна внимание на случващото се в съседна Гърция – всичко това ни влияе. Там нещата са като в лош научно-фантастичен филм със силно изразени характери. Ципрас е и ад и рай. Той смело зачеркна Европейския съюз, може би имайки увереността, че пък Европа няма да се откаже от тях, от страх да не излязат мръсните им тайни на яве...

 Тази година пострада от терористични актове и най-демократичната европейска държава – Франция. Масово се заговори в медиите, социалните мрежи и обществото, дали има опасност и за нас? Може ли да стане България жертва на назряващия напоследък тероризъм или на една неформална война?

 Много голямо предизвикателство се оказа масовата вълна от нелегални имигранти, тръгнали към малката ни и неуредена държавица. След като много от силните европейски държави взеха мерки и бързо решиха този проблем, здраво затваряйки границите си, ние като че ли оставаме едно от малкото решения за търсещите подслон чужденци.
Положението е такова, че чак да се чуди човек, добро ли правим или не?!

България ще пребъде

Разбира се, тази година не мина и без хубави неща.

 Въпреки кризата, IT индустрията в България процъфтява. София е на 3 място по стартъпи в Европа. A България е единствената държава на стария континент, която влезе в топ 10 на предпочитаните дестинации за аутсорсинг в света;

 Цените на петрола рязко спаднаха през последните няколко месеца;

 Осъществи се световна купа по ски в Банско;

 Българските спортисти са една константна величина и продължават да постигат световни успехи, неспирайки да ни радват.


Основната снимка е на bulgarianhistory.org

Весело посрещане на Новата 2016 година!
Сподели
За автора
Славчо Панов

Основател и собственик на Epis.bg. Интересувам се от SEO, интернет, маркетинг, социални мрежи, музика и животинки. В очакване на доброто...

Свързани публикации
Коментари