11 съвета, които ще ви направят очарователен и неустоим

A+ A-
2510 прегледа 0 Коментара
Въоражете се с обаятелния арсенал, така че другите да бъдат привлечени от вас

Има хора, които винаги излъчват енергия и увереност, без да обръщат внимание на това, което им липсва: пари, красота, връзки. И дори скептиците с изненада откриват, че са попаднали под тяхното влияние.

Такива очарователни личности живеят живота докрай. Към тях се обръщат за помощ, съвет или приятелска комуникация. Тези, които не са като тях, оставайки сами, си задават въпроси: какво толкова имат, дето аз нямам, какво ги прави толкова привлекателни?

Чаровните хора не търсят постоянно одобрение, защото са достатъчно уверени. Те имат още едно общо нещо: всеки ден неуморно следват поставената цел и я постигат. Както можете да си представите, да бъдете очарователни не е въпрос на късмет. Време е да научите навиците на очарователните хора и да ги използвате, за да увеличите личната ефективност.

1. Отнасяйте се с уважение към всички

Няма значение дали те преговарят с голям клиент или поръчват напитка от сервитьора, очарователните хора са сигурни, че го правят вежливо и с уважение. Те разбират, че няма значение колко добре се държат към даден човек - положителното впечатление към тях ще изчезне, ако станате свидетели на злоупотреба с някой друг. Очарователните хора се отнасят с уважение към другите, защото са убедени, че не са по-добри от другите.

2. Следвайте платиненото правило

Златното правило - отнасяйте се към другите така, както искате да се отнасят с вас - има сериозен недостатък: идва от предположението, че всички хора искат едно и също отношение. То игнорира факта, че различните неща мотивират различните хора. И ако единият обича общественото признание, другият мрази да бъде в центъра на вниманието.

Платиненото правило: Отнасяйте се към другите така, както искат да се отнасят с тях.

Обаятелните хора са добре запознати с човешката природа. Те настройват поведението и стила си на комуникация, така че на другите да им е удобно.

3. Избягвайте клюките

Няма по-лесен начин да унищожите хорския интерес, от това да започнете разговор с празни приказки. Когато се опитате да намерите подход към човек и започнете безсмислен разговор, събеседникът ви веднага превключва мозъка си на автопилот и определено не изпитва симпатия към вас. Очарователните хора, започвайки разговор, се опитват да намерят нещо дълбоко дори в малките неща. Истинският им интерес към хората им помага лесно да отговорят на добър въпрос и да говорят за това, което според тях е важно в различните области на живота.

4. Фокусирайте се върху хората повече от всичко друго

Очарователните хора изпитват истински интерес към околните. В резултат на това те не прекарват много време в мислене за себе си. Те не се занимават с мисли дали са достатъчно добри, защото са твърде заети с другите хора.

За да накарате този навик да работи за вас, оставете смартфона си настрана и се съсредоточете върху хората около вас. Обърнете внимание какво и как казват, а не как вие ще отговорите. Когато хората говорят за себе си, задавайте водещи въпроси, за да покажете интереса си.

5. Не се отклонявайте от своя път

В разговор, очарователните хора не се стремят през цялото време да занимават с истории за това колко са умни и успешни. И не защото няма с какво да се похвалят. Дори не им хрумва, защото разбират колко отблъскващи изглеждат хората, които се опитват да угодят на всички.

6. Разберете разликата между факт и мнение

Очарователните хора се справят с противоречиви и чувствителни теми с повишено внимание, придържайки се към определени рамки. Те не крият мнението си, но подчертават, че това е мнение, а не единственият истински факт. Независимо дали става дума за глобално затопляне, политика, задължителни ваксинации или ГМО, добрите събеседници осъзнават, че много умни хора може да имат различна гледна точка по въпроса.

7. Бъдете истински

Чаровните хора са такива, каквито са. Никой от тях не трябва да обмисля предварително как да се държи и да предвиди какво трябва да се направи в определена ситуация. Правят това, което правят, защото разбират, че никой не харесва фалшиментовците.

8. Бъдете честни

Честните хора ни привличат, защото вървят по своя път, прями и открити. На теория е лесно да бъдем честни, но в действителност е много по-сложно. Демонстрирайки честност всеки ден, очарователните хора следват своите убеждения, опитват се да не клюкарстват и казват истината, дори горчивата.

9. Усмихвайте се

Хората по природа са огледало на своите събеседници. Ако искате другите да ви мислят за очарователни, усмихвайте им се през целия разговор и те несъзнателно ще започнат да изпитват положителни емоции към вас.

10. Опитайте се да покажете най-добрата си страна (но не прекалявайте)

Обаятелните хора разбират, че полагането на усилия да покажат най-доброто от себе си по същество е същото като почистването на къща, преди приятелите да пристигнат - това не е суета, а проява на уважение към другите. Но след като демонстрират своята представителност, те спират да се интересуват от това.

11. Обичайте живота

Очарователните хора са позитивни и грижовни. Те никога не се отегчават, защото за тях животът е невероятно приключение и с удоволствие приемат хора, които искат да бъдат част от него.

Това не означава, че такива хора нямат проблеми. Разбира се, че имат, понякога дори и доста големи, но те ги възприемат като временни пречки, а не като неизбежно зло. Когато се случи нещо лошо, очарователните хора си напомнят, че лошият ден е само един ден и не се отказват от надеждата, че утре, следващата седмица, следващия месец нещата ще се променят към по-добро.Очарователните хора нямат фея кръстница, която да се надвисва над тях през цялото време. Но те притежават умението да се усъвършенстват, съчетано с няколко привлекателни качества и навици, които всеки може да научи и възприеме.

Те мислят повече за другите отколкото за себе си и карат хората да се чувстват привлекателни, уважавани и интересни. Запомнете основното: колкото по-фокусирани сте върху другите, толкова по-очарователни изглеждате.

Източник: Lifehacker.ru
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари