18 правила за достигане на богатство (полу-комедийно ръководство)

A+ A-
9761 прегледа 0 Коментара
Специални благодарности на Джон Рокфелер

1. Всеки ваш проблем е добре да се решава бързо, защото така са необходими по-малко усилия. Бъдете решителни, обмисляйте нещата (не е задължително) и най-вече действайте!

2. Ако работите за някого, не давайте всичко от себе си. Колкото повече работите, толкова по-зле живеете. Заемете се с любими неща, хоби... Думата работа идва от РОБ.

3. Ако възнамерявате да правите пари, просто предоставете на пазара (онлайн или офлайн) някакви ценни неща и хората сами ще започнат да ви дават парите си. А количеството на заработаните средства ще зависи главно от това, дали умеете да представите продукта си в най-невероятната светлина, пред най-правилните му купувачи (вижте тук).

4. Работете единствено и само в свой интерес. Забравете призивите за корпоративна култура и лоялност към фирмата. Работодателите винаги зависят от вас, иначе не бихте работили там.

5. Винаги мислете как да изкарвате поне по 10000 лева на месец. Повече може, по-малко не е никак на добре.

6. Парите идват към вас от други хора – общувайте смело. Затворените и големите чешити рядко забогатяват.

7. Бедното обкръжение винаги тъне в бедност. Събирайте се само с Победители и Оптимисти. Да, точно така, с главни букви ;)

8. Бедността възниква, когато има бягане от отговорност.

9. Ако имате малко пари, то трябва да се впуснете в бизнес начинание. Ако съвсем нямате пари, трябва да завъртите бизнес сега, веднага! Търсете проблеми и посочвайте способи за решаването им. Най-удачните от тях ги оформете като бизнес проекти и ги предложете на инвеститори.

10. Пътят за голямото богатство е скрит в пасивните доходи. Това са доходи, които идват при вас, независимо от усилията, които полагате. Опитайте се да създадете източник на пасивни доходи и си живейте живота след това.

11. Съществуват само две правила за изгодни инвестиции. Първо – пазете парите. Второ – искате да рискувате, вижте първото правило. Дохода е необходимо винаги да превишава разхода.

12. Четете и изучавайте биографиите на успелите и богатите хора.

13. Отговорете си честно на следните въпроси: „Кой съм аз?”, „В какво съм наистина добър?”, „Какъв е смисъла на моя живот?”, „С какво щях да се занимавам, ако бях милионер?” Силата, енергията и страстта на отговорите ви, ще ви посочи един хубав и верен път.

14. Мечтите са едно от най-важните неща в живота и бизнеса. Мечтайте смело и силно вярвайте, че ще се сбъднат. Хората започват да умират, когато престанат да мечтаят.

15. Помагайте на хората! Не за да очаквате нещо в замяна, ами така от сърце. Помагайте само на тези, които искате. Никак не е задължително да са ви роднини или познати. Дарявайте за благотворителност само при условие, че ще се спасите от данъци и дарените суми ще идат в някоя ваша фондация.

16. Награждавайте хората с комплименти. Това силно влияе и на вашата собствена самооценка.

17. Водете си дневник на победите и добрите дела. Пораженията се помнят много повече, за това, ако изпаднете в криза – винаги може да разлистите дневника.

18. И последния съвет: Никога, никога, ама никога не се предавайте! Независимо от врага – бедност, болест или лош човек, необходимо е да се борите до край, без капка съжаление към опонента или към вас самия.


източник: professionali.ru
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари