7 тайни, които лицето ни издава от един поглед

A+ A-
18825 прегледа 0 Коментара
Погледни ме в очите, за да ти разкажа всичко за твоя живот...

Огледалото вече не е това, което беше – по отражението си, ние ще можем да съдим за здравословното си състояние. Разработката Wize Mirror се осъществява с помощта на технологични експерти от седем европейски държави, под ръководството на Националния научен съвет на Италия.

Модерното огледало има 5 броя камери и триизмерен скенер. Чрез тях то веднага установява цвета на кожата на лицето, мазнините и изражението, прави се анализ и на дъха. След като обработи данните, се стига и да заключение за нивата на холестерола, глюкозата, има ли затлъстяване, стрес, анемия. Огледалото може да ви насочи и какво да предприемете, ако имате проблем.

Интересен факт е, че прототипът следи внимателно всяка реакция. И ако вие не се усмихвате редовно, може би това ще стане причина да живеете по-кратко. На база на този критерий, вие и сами можете да изчислите продължителността си на живот. По-сериозните хора, които рядко намират повод да се усмихнат, живеят с около 7 години по-малко, сочи любопитно изследване в тази посока. Явно няма тайни за огледалото, което може да ни разчете само за секунди.

Ето какво може да разкрие лицето на всеки един от нас:


На кого да се доверим

доверие

Винаги усещаме инстинктивно дали имаме основания за доверие в отсрещния човек. Дори да сбъркаме, ние се позоваваме на определени сигнали и конкретно излъчване. Лицето ни подсказва всичко, което бихме искали да знаем. Тези с по-детски черти и с високо чело предизвикват повече доверие в околните. Счита се, че мъжете с тъмни очи доминират над тези със сини, но нещата не са толкова прости, защото ако синеок мъж сложи кафяви лещи, това не променя съществено излъчването му. В ежедневното общуване надеждността оценяваме повече по цялостното изражение, или така наречената от психолозите „социална маска“.

Хората изразяват емоциите си чрез шест гримаси: щастие, изненада, страх, отвращение, гняв и тъга. Лицевите движения са идентични при всички от нас, но има и културни особености, които ни карат да тълкуваме различно посланията. Учените от Глазгоуския университет са направили проучване, според което европейците и азиатците не реагират универсално на мимиките. Когато представителите на двете групи трябвало да разпознаят шестте емоции, азиатците например отчитали като по-важни движенията на очите.


Тип боец ли сте


боец

Ако сте мъжкар, отговорът го издава лицето ви. Психолозите са анализирали снимки на стотици бойци и стигнали до заключение, че ако ширината на лицето е по-голяма спрямо дължината му, те винаги печелят двубоите. Странични наблюдатели също оценяват побойниците според широчината на лицето. Колкото по-широко е то, толкова по-агресивни им се струват. Усмивката тук също подава информация. В животинското царство тя е признак на слабост. При физическите конфронтации тя свидетелства за по-малко сила.


Творческа личност или учен


краетивна личност

Вътрешната ни същност издаваме и според страната на лицето си, която предпочитаме да показваме на света. Желанието на звездите да си имат предпочитана страна, не е просто суета. Според някои изследвания инженерните специалисти, хората на математическото мислене и химиците позират повече с обърната дясна страна към обектива, а психолозите показвали лявата си страна. Жените позират по-често с лявата, а мъжете – с дясната. Учените от Университета на Южна Австралия са на мнение, че по-експресивните хора са склонни да показват повече лявата страна на лицето си, а тези с по-силни научни интереси, показват дясната си страна.


Начинът на живот си личи


Не е само генът виновен, когато остаряваме по-бързо и видимо в сравнение с връстниците си. Начинът на живот си казва думата, а с годините се променят и лицата ни. Ако носът е станал по-широк, а очите са подпухнали, ние вече не сме толкова младолики. Здравословното ни състояние, нивото на холестерол, хормоналните нива са изписани на лицето ни.


Степента на болкастепен на болка

Не всеки от нас изразява с лекота силата на болката си. Така е и при децата. Учените от Университета на Калифорния са изпробвали компютърен алгоритъм върху деца между 5 и 18 години, които са претърпели операция след апандисит. Той дал много точна информация, далеч по-вярна от преценката на медицинските сестри. Програмата има отлични възможности, тя може да бъде приложена и при много малки деца, за да се установи колко точно ги боли и кога да се предприемат дадени процедури в болницата.


Кой пол ни привлича


Лицето ни може да разкаже и за ориентацията ни към другия пол. Само един поглед е достатъчен, за да се определи с до 60 процента точност, дали човек се привлича от мъже или жени, сочат изследвания на Университета Тъфтс от 2008 г.


Тенът ни показва с какво се храним


с какво се храним

Жълто-оранжевите тонове на лицето не говорят непременно, че сме пристрастени към солариума. Те разказват за диетата ни, която вероятно е основно от плодове и зеленчуци, богати на кератин. Ако тенът е по-тъмен и стои като загорял от слънцето, той не е белег за отлично здраве, за разлика от жълтеникавия.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари