Предупредителни знаци: Ето как може да разпознаете обречените отношения – не допускайте тези типове хора

A+ A-
703 прегледа 0 Коментара
Промяната впоследствие настъпва по-трудно, а ако сте в началото може да положите минимални усилия и да се предпазите от нещастна връзка

Днес психолозите са изправени пред множество предизвикателства, тъй като основна тема на консултациите им са човешките взаимоотношения, тези между двата пола.

В училището на живота никой не предоставя готови рецепти: как да разпознаем опасните типове хора, кои връзки са обречени от самото начало, с какво ние сме склонни да привлечем непълноценни партньори. Не всички са надарени с интуиция и проницателна същност, за да се ориентират от първите няколко срещи. Случва се да мине повече време и тогава да установим кого сме допуснали близо до себе си.

Промяната и откъсването впоследствие настъпва по-трудно обаче, затова е важно да бъдем нащрек и да предусетим задаващите се неприятности.

Насилници

Не подценявайте емоционалните травми. Насилниците не са просто побойници, които ще ви налетят директно с удари. Грубостта е отрова, която ще пиете всеки ден до дъно, ако не вдигнете завесата и не разберете истината навреме.

Характерно за тях е, че те дълго се прикриват и са доста търпеливи, докато не покажат кой командва парада. Обърнете внимание как се държат с околните, повишават ли тон, вдигат ли безпричинни скандали, ругаят ли. На този етап те все още няма да свалят маската си пред вас, но и няма как напълно да изневерят на себе си, ще има поводи, в които да се издават какви са всъщност.

Наблюдавайте! Имат ли внезапни изблици на гняв, изпадат ли в резки промени в настроението, а после изведнъж да съжаляват. Може би дори има моменти, в които изпитвате за кратко страх. Това са все очевидни причини не само да избягвате личността, но и да преустановите окончателно контактите си.

Нарцисисти

Техните потребности, техните желания и планове са на първо място. Не се подвеждайте, те не винаги са в сърцето на компанията, но когато доловят, че някой се е фокусирал върху тях, те се променят до неузнаваемост, разпръсквайки наоколо фалшивия си образ.

Това са хора, които не са способни на никакви компромиси, те на практика не могат да регистрират необходимостта от такива, не признават чуждите граници, емпатията им е напълно непозната.

За съжаление, съжителството с тях е невъзможно, ако мечтаете за хармония и щастие. По-лошото е, че техните жертви ги разкриват, едва когато ги опознаят отблизо. Ето защо трябва да бъдете изключително внимателни да не попаднете под харизмата им, която на по-късен етап да се окаже голяма измама.

На ръба на закона

В тази група попадат всички със силен афинитет към материалните придобивки, лесните печалби и вечните схеми. Могат да се срещнат представители и на двата пола, но при мъжете е по-типично, като тези типове използват жените около себе си и живеят на тяхна сметка. Те са непрекъснато в дългове, взимат заеми от приятели, а уж чертаят планове и грандиозни проекти.

Всяка проява на ръба на закона е червена лампа, която вероятно ще ви подскаже, че насреща си имате човек, с когото трудно ще създадете трайни отношения, основани на общ бюджет, уважение и привързаност.

Патологични прояви на ревност

Шегите в тази мрачна зона са приемливи, но когато събитията са част от реалността, тогава „играта“ драстично се променя.

Истинската любов и чистите отношения не се проявяват в сцени на ревност. На противоположния край – безразличието, също не е индикатор за тях. Увереността и доверието, те определено са част от здравословната връзка между двама души.

При ревнивците, рискът да са емоционално нестабилни и да се превърнат в насилници е огромен.

Притеснително е, когато усетите подозрителност, прекалено много въпроси за ситуации, в които не са били налице поводи за странни реакции, са ясни признаци да сложите край, веднага.

Лоша репутация

Лоши момчета и момичета са допустими, когато сме в млада възраст, но това все някога трябва да спре, ако търсим емоционално зрял, социално интелигентен партньор, който мисли за бъдещето.

Останалото е бляскаво и очарователно, но когато е само на филм. В противен случай ще се наложи да понесете последствията на грешните си избори. Не е ясно до колко съмнителната репутация е в миналото, защото тя може да има причини да бъде такава и днес.

Няма сила, която да промени особено тези хора. В крайна сметка, животът е толкова кратък. И вместо да го посветим на опустошението да опитваме да подобрим навиците на някого, можем да се чувстваме добре и да се наслаждаваме на всяка радост, която ни се предлага.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари