Зелено кафе - американският хит за отслабване

A+ A-
20483 прегледа 0 Коментара
  Зеленото кафе е всъщност сурово кафе на зърна, преди да бъде опечено. То е много богато, освен на кофеин и на хлорогенова киселина, заради която е и голямото му търсене и все по- нарастващата му популярност, като суров продукт. Процесът на печене на зърната намалява количестовото на хлорогеновата киселина.

Смята се, че помага при сърдечно-съдови заболявания, загуба на тегло, диабет и все по- засилено се ползва като козметична съставка. Използва се както за вътрешна, така и за външа употреба.

Все още не чак толкова познато, колкото „своя събрат” с кафяв цвят, зеленото кафе започва да добива популярност като революционен продукт за отслабване, след като за първи път се споменава за това в „Шоуто на Доктор Оз” (Американско телевизионно толк шоу), през 2012 година. Доктор Оз го нарича „Зелените кафени зърна, които изгарят бързо вашата мазнина” и твърди, че не са необходими никакви диети и тренировки!

Правени са няколко различни изследвания за влиянието на зеленото кафе върху хората и те наистина показват, че при употреба за определен период, се губи от теглото. Въпреки това, тези проучвания са сравнително малки, а някои от тях са били спонсорирани от самата индустрия.

Помага при високо кръвно налягане

Други изследвания показват, че е възможно екстракта от зелено кафе да действа благоприятно срещу артериална хипертония. Обяснението се корени пак в хлорогеновата киселина. Тя спомага да се намали абсорбирането на глюкоза от организма, като по този начин помага и за ефекта за загуба на теглото. Това може да е от полза и за хора, при които има висок риск от диабет или проблеми със сърцето.


Полза при Алцхайхмер

Все още няма достатъчно доказателства за това, но открито се твърди, че екстракта от зелено кафе благоприятства състоянието на пациенти с алцхаймерова болест.

Странични ефекти


Зеленото кафе или екстракта от зелено кафе са прилично безопасни за вашето здраве, базирайки се на ограничен брой тестове до сега. Те могат да бъдат приемани няколко месеца в допустимите дози, без да се наблюдават някакви по- сериозни странични ефекти.

При малка част от тестовете се срещат пациенти с главоболия и леки инфекции на уринарния тракт.
Честото вдишване от близо би могло да създаде определени проблеми и нежелани респираторни ефекти.

Важно е да се знае също, че зеленото кафе съдържа кофеин, подобно на свареното, така че всички странични ефекти произлизащи от кофеина са на линия и тук. А това могат да бъдат безсъние, нервност, безпокойство, стомашно разтройство, гадене и повръщане, сърцебиене¸ задъхване и други. Консумирането на по- големи количества може да причини още главоболие, силно безпокойство и възбуда, шум в ушите и аритмия.

ВНИМАНИЕ!

Силно не се препоръчва на хора, който имат алергия от зелените кафени зърна.

Да не ползва от бременни и кърмачки, както и от деца.

Консумирането на големи количества в кратък срок от хлорогеновата киселина, може да доведе до сериозни проблеми със сърцето.

Ако имате проблем с кръвосъсирването, има известни притеснения, че кофеина може да влоши това състояние.

Хората с диабет трябва да приемат продукта с повишено внимание, като се препоръчва да се следи от доктор.

Глаукома: приема на кофеин, съдържащ се в зеленото кафе може да увеличи налягането вътре в очите ви. Наблюдава се в интервал между 30 и 90 минути.

Остеопороза: кофеина отново е виновник за обострянето на пациенти страдащи от изтъняване на костите.


Дозиране


Дозировката отново е въз основа на сравнително малкото направени тестове. Тя е както следва, за период от един месец: За високо кръвно налягане – екстракт от зелено кафе Svetol 93 мг. или Naturex 185 мг. днвена доза.

Прием за отслабване - екстракт от зелено кафе Svetol 80 м. или Naturex 200 мг. днвена доза.

Заключение

Може и да има някаква истина в лекувитите свойства на растението, ние не го твърдим. Друг въпрос е, че може би заинтересованите компании упорочават тестовете и бустват желаните ефекти многократно.

При всички положения ще ви посъветваме да внимавате. Ако сте убедени в качествата на продукта, то най- малкото, което може да направите за собствено успокоение, е да го вземате под зоркото наблюдение на вещо лице.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари