Истински съвети за успешна връзка

A+ A-
18590 прегледа 2 Коментара
В днешно време връзките се съсипват с лекота, но дали това е правилният изход от възникнала трудна ситуация в едни отношения, е доста спорен въпрос.

Противниците на трайните статуси веднага биха ви казали, че светът не се е свършил и не си струва да влагате прекомерни усилия, за да спасите положението. На другата крайност са тези, които ценят повече хората, партньора си и смятат, че да рушиш само за миг, не е нито достойно, нито оставя следа във времето.

Всъщност връзките не са трудни, хората са трудни, те ги правят сложни и обичат да си създават спънки по пътя към любовта. Истината е, че нещата са далеч по-прости. Понякога просто трябва да си дадем още един шанс, да бъдем напълно искрени и да направим всичко възможно, за да оцелеем като двойка.

Разбира се, не винаги си заслужава. Някои просто не са родени един за друг, не са съвместими и никога няма да бъдат, колкото и да се опитват. Но в повечето случаи говорим за провал по различни причини – дали заради инат, или липса на надежда, ние не си подаваме ръка, а предпочитаме да захвърлим всичко на вятъра.

На първо място трябва да се опитаме да разберем дали искаме тези отношения да просъществуват и да се развиват. Ако имаме желание да поправим счупеното, ако е възможно, ще се наложи да осъзнаем собствените си грешки, да бъдем толерантни към половинката. В тези моменти трябва да загърбим егото си, защото то наистина ни пречи в подобни „преговори“. Важно е да разберем отсрещния какво иска, какво го измъчва, как бихме могли да му помогнем, за да подобрим скъсаната нишка помежду ни.

Често, когато се стигне до определението „ние“, възникват някои проблеми, тъй като желанията и на двамата не се синхронизират, връзката се изтиква на преден план, а участниците в нея реално страдат. Да бъдат удовлетворени нуждите и очакванията им, изведнъж се оказва почти невъзможно.

компромиси във взаимоотношенията

И тук идва онази нелюбима думичка „компромис“. Той е от ключово значение, ако искаме да имаме пълноценни взаимоотношения. Няма как само един от вас да прави компромиси и да живее живота на другия. Постарайте се и седнете, например, да гледате филм, който никога иначе не бихте пуснали ако сте си сам. Съсредоточете се върху щастието на партньора, поне за малко си помислете как би се почувствал от вашия жест.

Ако целта ви е да бъдете част от съвършената връзка, то трябва да се научите да се усмихвате, когато радвате любимия или любимата си и то да бъде съвсем естествено. Между вас трябва да царят чувства от такъв вид, в противен случай надали бихте имали нещо повече от обикновено познанство, основаващо се на страст за известен период от време.

Бъдете най-добрите си приятели, довереници и съветници, най-заклетите си фенове. Не допускайте, когато се появят дрязги или „играта“ загрубее, да обвинявате и да търсите отговорност в другия човек, без да съумявате да посочите собствения си принос за негативното стечение на обстоятелствата.

Точно тогава трябва да си припомните, че срещу вас не стои враг, а най-близкият на сърцето ви. Не се фокусирайте върху всички отрицателни черти или случки, а комуникирайте, споделяйте и изяснявайте, за да не се задълбочават проблемите. Останете екип и не се отказвайте от връзката си, защото иначе няма как да я съхраните.

влюбени

Може да изберете да бъдете сам, тогава няма да имате казуси от този сорт, никой няма да разклати вътрешното ви спокойствие. А дали?! Да не бъдеш обичан и да няма на кого да раздаваш любовта си, понякога се оказва особено тежко бреме. Хората не сме създадени, за да бъдем единаци, нуждаем се от останалите, за да споделяме емоции, търсим близост, която съвсем не се основава само на физическо привличане. Смисълът е много по-дълбок, отколкото е популярно днес да се мисли, но дори да не си признават, 99 процента от мъжете и жените на планетата, копнеят за същото.

Никой не е съвършен – това клише е вярно, затова не позволявайте на недостатъците си да съсипят връзката ви. Когато срещнете правилния човек, опитвайте се да се подкрепяте и да не се дразните излишно, въпреки че неминуемо ще има такива моменти.

Дали заради натовареното ежедневие, стреса или недоразуменията между вас, напрежението се появява и изчезва съвсем неочаквано. Вместо да се преструвате, че всичко е наред, общувайте и не губете търпение да се грижите за по-добрите ви отношения, откритостта, доверието и любовта. Ако искате да ги имате - това зависи само от вас двамата. Вложете максималното от себе си, за да сте доволни, когато след години се обърнете назад и оцените какво притежавате.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари