10 стъпки към пълното щастие

A+ A-
24462 прегледа 0 Коментара
То е на десет стъпки от нас, само ако ни стиска!

Стига да имате очи за всичко красиво в този свят, ще знаете винаги как да изпаднете в това състояние. Всъщност няма как през целия си живот ние да се смеем, да сме доволни и нищо да не смущава деня ни, но може да почерпим някои идеи от щастливите хора, които вдъхновяват с излъчването си.

Нужни са не просто внушения, а реални постъпки към промяната – нека си я поставим за цел и да следим за резултатите. Щастието може да бъде увеличено и това не е само празна приказка. Ще повярвате, когато се потрудите, но помнете, че целият този списък обслужва единствено вашия интерес, не се насилвайте, ако не ви устройва, но и не се оплаквайте, ако не сте упорити и не стигате до никъде.

Може да се каже, че има три типа щастие, които преживяваме на земята:

  Радостта от това да правиш неща, които те карат да се чувстваш добре, като например, да спечелиш награда, да бъдеш с близките си, да пътуваш извън граница, да ти се сбъдне голяма мечта.

  Емоцията, докато планираш тези събития – дори търсенето на работа се числи в тази група. Първият завършен университет, полагането на усилия в преследването на конкретни амбиции, ултразвуковият преглед на първото дете, също са в списъка.

  Благодарността, че притежавате здраве и всички минали мигове, които ви карат да се усмихвате отново и отново.

Синтетичното щастие е продукт на избора ни, докато автентичното получаваме без дори да вдигнем пръста на ръката си. Ефектът и от двата вида обаче е идентичен. Затова трябва и можем да се погрижим да пресъздадем едно по-красиво настояще за себе си.

1. Даденостите и благодарността
Седнете и напишете на един лист хартия всичко, което ви заобикаля и бихте благодарили за него. Не си мислете, че вашите приятели, колата ви, храната ви, апартамента ви, децата и семейството са просто даденост, която не заслужава вашето внимание. В моменти на тъга, веднага си припомняйте колко сте богати на практика. Така няма да изпадате в ненужни дълбоки кризи, а ще оценявате все повече това, с което ви е дарил живота.
 
2. Активни и бодри
Пределно наясно сте, че физическите упражнения влияят върху хормоните, енергийните нива и самочувствието. Е, какво чакате още?! Грижете се за себе си като дух, и като тяло – тренирайте, разхождайте се, бягайте, танцувайте, плувайте, това със сигурност ще ви държи в отлична форма. Здравето заслужава тази дългосрочна инвестиция.

3. Не яжте боклуци
За да сте спокойни и щастливи, е важно с какво се храните. Лошите продукти ни правят по-мудни, вредят не само на фигурата ни, но и на съзнанието ни, карат ни да се обвиняваме, да се изявяваме като малоценни личности и ставаме нещастни. Ако ще ви бъде по-лесно, правете си менюта и си водете дневник или просто си забранете някои, особено вредни храни.  

4. Позитивното мислене
Умението, което стана модерно, завладя милиони и предизвика негативизъм в още толкова хора на планетата. Може да не сте съгласни, че трябва да се изпада в крайности с негова помощ и ще сте напълно прави, но въпреки това е наложително вие да го приложите, ако искате да бъдете щастливи. С различни техники препрограмирането към полезни утвърждения ще ви покаже нещата от друг ъгъл, а ако не се намирате във свои води, може да посетите и курс по темата.

5. Всички ще умрем
В противовес на положителните послания в предходната точка, тук ще си напомним, че всички сме смъртни. Но не го правим, за да се депресираме, а за да се вземем в ръце и да ни направи по-устремени към личното щастие. Така или иначе, говорим си за сигурен факт, а каква по-добра причина от това да изживяваме напълно всеки нов ден?!

6. Посветете се на кауза или на някого
Някои предпочитат да са част от група и да усещат принадлежност към нея. Ако всичко ви се струва така безсмислено и елементарно, харесайте си кауза или гуру, който да следвате. Може би искате да направите света по-добър? Не чакайте, дайте своя принос. Може пък да сте от тези, които ги влекат изобретенията – никога не е късно да покажете възможностите си или да участвате в грандиозен проект на бъдещето. Така може да се окаже, че дори сте открили целта на живота си. Разбира се, съвсем достатъчно би било и да сте силното рамо за семейството си, да се отдадете изцяло на него и да правите щастливи околните.

7. Добро дело
Щастието расте, когато го предаваме. Ако не вярвате, правете по-често жестове за другите, не е задължително да ги познавате, нито да са ви роднини. Подадената ръка в подходящ момент е безценна. Вариантите са много. Може да решите да дарите вещи, да дадете пари на бездомник, да предложите услуга на колега, или дори да покажете обноски и да изречете комплименти.
 
усмивка

8. Дръжте се като щастливци
Когато ни попитат как сме, обикновено сядаме да се оплакваме или навъсено изръсваме, че сме в приемливо положение. Но грешим! Поведението ви трябва да сочи, че вие сте щастливи, така ще бъдете харизматични, но и самите вие ще сте изпълнени с хармония.

Дайте тласък на настроението си, не го съсипвайте с подобни мрачни нагласи. Поздравявайте с ведрост на лицето, отвръщайте по същия начин, споделете колко страхотно минава денят ви. Усмихвайте се по-често! Ако сте тъжни, задръжте физиономията си за 30 секунди в "насилствена" усмивка, подскачайте като дете или просто свършете някоя лудост и ще ви олекне.

9. Любимите занимания
Книгите са вашата страст? Тогава четете. Няма значение какво обичате да правите, ако го правите редовно, това е вашият отдушник и ви зарежда с щастие. Кое е нещото, което отдавна копнеете да сторите? Намерете го, не отлагайте повече. Ако всеки от нас отключи творческия си потенциал, определено ще има много по-благополучни хора по света.

10. Цел номер 1
Тя трябва да касае вас самите, да е свързана с личностното ви израстване и усъвършенстване. Това са все посоки, които определено биха ви направили по-свободни и по целеустремени. Спрете да контролирате всичко около себе си, изхвърлете пагубните емоции, обърнете внимание на недостатъците си и създайте една по-нова версия на самия себе си.

Бъдете смели в търсенето на щастието, то е не само постижимо, но и вие го заслужавате!
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари