Как да изберете най-ефикасна и безопасна козметика за бебе

A+ A-
3270 прегледа 0 Коментара
Съдържанието на козметичните продукти за бебе трябва да бъде от натурални и естествени растителни съставки, препоръчвани от световни детски фитокозметици, детски дерматолози. Най-добре е да се използвани чисти, съществуващи в природата растителни съставки, отгледани в незамърсени райони по естествен и устойчив начин.

Нужно е да не присъстват оцветители, парфюми и силни аромати, парабени, натриев лаурил сулфат, формалдехид, вазелин. Голям брой аромати, които се използват в козметичната индустрия, се считат за алергени. Бебешката и детска козметика да е създадена и произведена с използване на най-новите чисти продуктови формули, технологични иновации и медицински изследвания.

Абсолютно важно е да са безопасни, без странични ефекти и щадящи бебешката кожа. Продуктите да не съдържат компоненти щипещи очичките, което ще доведе до тяхното търкане и възпаления. Важно е да няма сълзи, а къпането за бебето да е голяма радост. Да са хипоалергенни и да са клинично тествани от дерматолози, добре е и от офталмолози.

Наистина как да изберем нужната козметика за нашето бебе в това море от бебешки козметични продукти за едно и също нещо от различни фирми. Много труден избор. Но специалистите от Аптеки Валета Фарм съветват конкретни стъпки за улеснение:

Най-напред трябва да сте уточнили за Вашето бебе точно каква козметика е нужна. Кожата на бебето може да бъде нормална, суха, чувствителна, прекалено чувствителна, склонна или не към атопия. Затова трябва да сте изключително наблюдателни на кожата на Вашето бебе и да разберете какъв тип е тя и закупите най-подходящия козметичен продукт за нея.

Следва да се спрете непременно на утвърдена, известна марка или серия козметични бебешки продукти. За целта можете да се доверите на компетентното мнение на фармацевтите или да направите справка в Интернет и да се съобразите с лични мнения на ползватели.

- Внимателно прочетете състава на продукта, който трябва да отговаря на изискванията дадени в т. 3.

- Търсете на етикета на продукта да пише „Hypoallergenic“. Това значи, че продуктът е хипоалергенен и вероятността, че бебето ще бъде алергично към него е много малка.

- Друго важно нещо е винаги да се проверява срокът на годност.

- Продуктът трябва да бъде без нарушена опаковка и изтрит етикет.

- На последно място, ако има избор за удобство, то най-подходящ продукт е душ-гел две в едно за тяло и коса, поставен в шише с помпичка.

Би било хубаво цената да не бъде определяща за избора на висококачествена козметика за здраво бебе.


Автор: Аптеки Валета
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари