От кухненския бюфет до арката с рози

A+ A-
1473 прегледа 0 Коментара
Стилът в обзавеждането на дома и градината си проличава най-вече в отделните детайли. В онези акценти, които привличат погледа и будят възхищение у гостите, както и техните комплименти. За някои подредбата на интериорните мебели е забавление и страст - те са готови да комбинират с часове форми, материи и десени. Други търсят готовите решения в дома и градината, без да губят излишно време. Ако искате да се чувствате добре, прочетете съветите ни, независимо от кой тип сте.

Бюфетът и защо има място в дома ви

шкаф


Идват гости и е време да извадите специалния сервиз, пазен именно за такива моменти? Предстои ви семеен празник и е наложително да съберете заедно лели и братовчеди? Нищо по-лесно - бюфетът пази всички купи, чинии и тенджери. Или може би сте начинаещ готвач, който се е прицелил в създаването на перфектната рецепта и затова се нуждаете от отлично оборудвана кухня. Бюфетът отново е готов да помогне.

Когато говорим за т.нар "кухненски скрин", добре е да знаем, че той се появява преди около четири века в домовете на богатите аристократи. Те са имали нужда да пазят внимателно семейните наследствени прибори и посуда, които за времето си са били с немалка стойност. Изработени от масивно дърво, бюфетите са притежавали всички характеристики на мебелите от своето време - масивни, с красиви орнаменти и метален обков. През столетията видът им може да е претърпял незначителни промени, но функцията на пазител на семейния сервиз винаги остава същата. Това от своя страна определя по правило разположението на бюфета до кухненската маса в трапезарията - за да бъде съдържанието му винаги под ръка. Ако търсите място за семейните снимки или малки пластики, използвайте спокойно своя бюфет. Поставени отгоре, те ще бъдат пред очите на гостите ви, което всъщност е и вашата цел, нали?

Къде е мястото на кухненския бюфет? Ако следваме логиката на името му, отговорът е повече от очевиден. Но в случай, че търсим интересен акцент за обзавеждането в хола, той спокойно може да играе ролята на скрин. Особено ако се спрете на модели, които напомнят на интериора отпреди десетилетия.Мултифункционалността на бюфета го прави важна част от цялостното излъчване на вашия дом... и не само в него. Той чудесно би се вписал в лятната кухня и дори под градинския навес. Може да бъде съвсем на място до масата и столовете под шатрата навън. И ще изглежда чудесно сред цветята и особено розите в градината ви. И щом споменахме розите, нека поговорим малко и за

Цветните арки в градината

Ако земеделският двор е мястото за зеленчуци и овошки, то градината, без никакво съмнение трябва да бъде царството на цветята. Сезонни или многогодишни, каскадни или на луковици, тяхната несравнима красота e истинската причина да обичаме толкова много лятната вила или градината зад селската къща. Розите са цариците на цветната картина и колкото и да ви се струва, че това е клише, те са приети за задължителна част от външното пространство. Ароматни и красиви, можем да ги видим в различни цветове и аранжировки - от храсти до пищни цветни арки, разположени над пейките или в близост до перголата. Всъщност, създаването на арката от рози е процес, в който природата взема второстепенна роля, а главното действащо лице трябва да сте вие. Изберете подходяща за нужите ви конструкция и я поставете на правилното място. После ви е нужно търпение и внимателно аранжиране на храстите и отделните клони, подрязване и оформление. Тъй като говорим за многогодишни растения, веднъж изградена, арката от градински рози ще ви радва с красотата си много дълго време.

А сега, не е ли време вече да откриете своите продукти на vidaxl.bg
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари