Странни, но успешни бизнес идеи

A+ A-
31475 прегледа 0 Коментара
Никога не се колебайте - следвайте своята безумна идея за бизнес, може пък тя да се окаже вашият джакпот.

Случвало ли ви се е да се смеете на нечий „идиотски“ бизнес – план? Сигурно. Нали вие сте здравомислещ човек.

Но понякога идеи, които на пръв поглед са напълно несериозни, могат да донесат крупни печалби…

Байрон Риз от САЩ решил, да праща по поръчка на родителите, писма до децата им от името на Санта Клаус. Писмото струвало 10 долара. Той ги изпращал от градче в щата Аляска, което се намира зад полярния кръг, като пишел за обратен адрес – Северния полюс.
Байрон станал милионер, по-скоро притежател на 2 милиона долара, тъй като изпратил 200 000 такива писма. Умножено по десет долара, това прави точно 2 милиона долара. Да, Байрон успял със своята велика идея!

Фил Блейк, спортен инструктор, издал колода карти, на които вместо дами и валета, били изобразени упражнения от оздравителна гимнастика. Идиотско? Не, грешите. Още в първата година на пускането им в продажба Фил декларирал доход от 4.7 милиона долара.

На пръв поглед, какво трудно има в това да измислиш дума или две думи, които да направиш домейн на своя сайт? И кой би платил пари за това? Ала се оказва, че желаещите да получат ярко, лесно врязващо се в паметта име, при това незаето, са изключително много. Обемът продажби на компанията PickyDomains, която се занимава с тази дейност, вече надхвърля един милион долара. А списъкът от чакащи на опашка за получаване на уникално име нараства всеки месец.

забавни антени за коли

Неочаквано бързо успял да забогатее и един друг млад човек, който решил да продава украшения за антени на автомобил. Декоративните дреболийки били представени като топчета с различни рисунки и смешни личица. Половин Америка се обзавела с неочаквания тунинг, а младежът станал богат.

И не на последно място, струва си да заложим на необикновените свойства на човешката психология. В голяма европейска столица била построена сграда, където цената на апартаментите приближавала един милион долара. Никой не купувал имотите, сградата дълго време останала празна. Тогава на собствениците дошла идеята да предложат на всеки купувач безплатна бейзболна шапка. Ходът бил странен и неочакван. Но именно той помогнал всички апартаменти да бъдат разпродадени, при това без въобще да се намали от цената им.

Да си запален геймър и да го превърнеш в бизнес – това звучи като сбъдната мечта. Том Тейлър нямал такава цел, но след като бива включен в топ петицата на най-добрите в света, от играч през свободното време, той израства до треньор. Родителите му поверяват децата си, търсят го хора с различни занимания и независимо от възрастта. Ако искате да прекарате един час с Тейлър, ще трябва да заплатите 65 долара. Всяка година той има приход от по 250 000 долара.

Търсите ли очила за кучето си? Дори не ви е хрумвало, но всъщност някой вече е направил цяло състояние от подобни аксесоари. След очилата фирмата започнала да включва също раници, якета, спортни екипи и шапки за домашните любимци на стопаните.

очила за кучета

В САЩ се славят като работохолици, но от друга страна, когато решат да избягат от работа, са доста изобретателни. Може би така му е хрумнала идеята на мъжа, който създал извинителни бележки за пред шефа. Срещу 25 долара всеки би могъл да представи фалшиво доказателство на хартия, че е бил на погребение, в болница, на съд или сватба.

Тийнейджърите са особено креативни, но когато се възползват от опита на бабите си, тогава вече могат да сътворят „златни“ формули за печеливш бизнес. Фрейзър Дохърти е прекрасен пример в това отношение. Той изгражда истинска империя, доверявайки се на сладкото на любимата си баба. Още 14-годишен той приготвя конфитюр, следвайки рецептата на възрастната жена, а две години по-късно не се страхува да напусне училище, за да продължи с производството под своята запазена марка SuperJam. Как ви звучат продажби от около половин милион бурканчета всяка година?

Шумът на парите определено е стимулиращ и вдъхновява за проекти, които съвсем неочаквано се оказват мини, пълни с богатство.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари