Какво може да очаквате от iPhone 7

A+ A-
9749 прегледа 0 Коментара
Всички почитатели, бизнес и частни потребители на iPhone винаги тръпнат в очакване какво ли ще е новото този път. Apple винаги се стремят да задоволят както обикновените, така и корпоративните си клиенти. Вече изтече информация за следващия модел и той ще бъде пуснат може би през септември и ще се нарича iPhone 6S или iPhone 7. Той ще бъде с подобрен софтуер и хардуер, и с различен външен облик. Може да очаквате доста нови неща. Ето и част от тях:

1. Животът на батерията
Това остава слабо място на този тип смартфони и новините, че ще се подобри са противоречиви. В началото на годината, в интервю за "Financial Times", когато този въпрос е повдигнат, екипът споделя, че не са склонни да направят компромис с естетиката на телефона и да го направят по- тежък само, за да сложат по- голяма и по- издръжлива батерия.

Потребителите на „умния” телефон са свикнали да носят със себе си различни алтернативи за презареждане на устройствата си – външни зарядни, втора батерия и други. За тях подобрена ефективност на батерията няма да е излишна и това може би ще стане чрез новия чип A10, но ще бъде ясно със сигурност, когато излязат на пазара. Друга възможност е технологията, която включиха тазгодишните MacBooks – същия размер, но с 35% повече мощност.

Носят се слухове, че компанията се готви да представи заедно с новия смартфон и безжично зарядно.

2. По- добра предна камера

Според доклад на Apple новата операционна система ще включва ъпдейт на предната камера и резолюцията ще бъде увеличена от 1280x960 на 1920x1080. Ще може да записва видео на забавен каданс със светкавица. Свикнали сме да използваме тази камера за селфи, но с тези подобрения тя ще помогне и на бизнеса, тъй като видео разговорите ще бъдат на доста по- високо ниво.

3. По- лесно предвижване по екрана
iPad с iOS 9 представя набор от клавиши, с които може да превърнете таблета си в лаптоп. Една малка, но полезна добавка е бутон за копиране и поставяне на текст. Ако поставите два пръста върху клавиатурата, той ще се държи като лаптоп, което ще ви позволи да контролирате курсора с върха на пръстите си. Това ще ви даде възможност да приложите годините си опит пред компютъра върху вашия телефон.

4. Force Touch
За най- голяма новост се счита, че ще бъде въвеждането на Force Touch. Това е чувствителен на натиск сензор, който прави разлика между леко и по- силно и продължително докосване и реагира по различен начин. Например, ако кратко натиснете върху имейла си, ще го отвори за четене, но ако задържите, ще стартира функцията за отговор. Така действията ви ще са по- бързи и с по- малко стъпки ще постигате желания резултат.

5. По- добър звук
Apple смята, че това което правите на смартфоните си, най- рядко е провеждане на разговор. Затова и пренебрегват тази функция. Но вследствие на многото оплаквания от клиенти, явно са решили да му обърнат внимание. Минг-Чи Куо, анализатор в KGI Securities съобщава, че ще се опитат да подобрят звука, като добавят още един микрофон в долната част на телефона

6. По- добра работоспособност
iPhone 7 ще се появи с нов процесор, който най-вероятно ще се нарича A10 и се очаква да покаже добри резултати. Според „TechRadar” новият чип ще бъде 15% по- малък, 20% по- мощен и 35% по- енергийно ефективен, отколкото процесора в айфон 6 и айфон 6+.

7. Ново приложение за бележки
Досега беше трудно да се използва функцията „бележки”, но с нововъведението си Apple се надява да привлече бизнес клиентите отново към ползването им. Ще може да се правят интерактивни списъци със задачи, да се скицира с пръст, да се зачеркват предмети, да се поставят линкове или да се добавят визуални напомняния. Също така и ще се съчетават уеб страници, карти и други от всяко едно приложение.

8. Ipad ъпгрейд
Това ще даде възможност за многозадачност, което позволява да се отворят много приложения и да се преминава лесно между тях. Режимът SplitView разделя екрана, като показва всичко, което е стартирано. Налични са още и Slide Over – позволява да си направите лента с инструменти и Picture-in-Picture – картина в картината. С FaceTime пък може да поддържате приложение във фонов режим, докато разговаряте. Това е удобно при провеждане на конферентни разговори и при нужда от търсене на допълнителна информация.

9. Вградена електронна Сим карта
Още не е сигурно дали Apple ще успеят да въведат това, но работят по въпроса да заменят познатата ни сим карта, с която работят всички смартфони от самото начало и да я направят електронна. Това ще позволи на потребителите лесно превключване между отделните оператори и ползване на отделни сметки за лични и бизнес разговори. Ще се избягва скъпоструващия роуминг от преминаването към други доставчици в чужбина. Според "Файненшъл таймс" операторите Vodafone, 3 Mobile и Orange във Великобритания са готови да преминат към електронни сим карти.

10. Подобрен Lock Screen
Не е ясно дали Android взаимстват от Apple или обратното, но важното е, че се получава наистина добре. В новата версия всичко ще бъде по- добро, с много повече варианти за избор и даже може да е включено нововъведението Force Touch, за разпознаване на силата на натиска. Възможно е да станем свидетели и на гласово отключване и заключване.

11. Ъпдейт на софтуера
Apple вече пусна тестова версия на следващата си операционна система - IOS 9, която се очаква да тръгне на iPhone 7 тази есен. Той ще донесе със себе си редица подобрения – по-издръжлива батерия, обновено приложение Maps, по- лесни преки пътища и по- функционални бележки.  Захранването също ще бъде подобрено.

12. Passbook Става Wallet
Съществуващите възможности на тази функция до голяма степен остават непроменени, но са значително допълнени. Wallet ще бъде включен в Apple Pay, системата за електронно плащане на компанията, която ви позволява да купувате стоки и услуги, като докоснете телефона си на касата. Ще ви позволи да съхранявате няколко дебитни и кредитни карти – бизнес и лични и при всяко плащане да изберете коя искате да ползвате.

13. Подобрения в приложението Maps
С идването на IOS 9 и iPhone 7, може би си заслужава отново да се доверите на това приложение, особено ако пътувате редовно по работа или на почивка. Досегашните грешки са поправени и са въведени подобрения, като например – включена е и информация за обществения транспорт. За сега тази функция е достъпна в шест града в САЩ (включително Ню Йорк и Сан Франциско), 300 града в Китай и други столици като Лондон, Торонто, Берлин, Мексико Сити, но за България на този етап не се предвижда.

14. По- здрав и водонепроницаем
Възможно е новия умен телефон да бъде по- еластичен и по- здрав. Това са неща, който отдавна искаме да се случат, но се говори и че iPhone 7 ще бъде цялостно или частично водонепроницаем, което би било наистина удобно и полезно.

15. 256 гигабайта смартфон? 
Един от слуховете, които се носят, е че новия iPhone 7 ще бъде първият смартфон с 256 гигабайта място за съхранение. Няма особена причина Apple да направят това нововъведение, така те ще се конкурират със себе си: iPhone 6 и 6+, които са с максимален сторидж 128 гигабайта, а пък и флаш – картовото пространство не е никак евтино и това ненужно би завишило цената на модела.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари