Обречени връзки: Издайнически знаци, които не трябва да подминавате на първа среща и в процеса на опознаване

A+ A-
3894 прегледа 0 Коментара
Създаването на дълготрайна и сериозна връзка е сложен процес, който изисква пълно отдаване на двама партньори. В съвременния живот семейството и децата са леко изместени във времето, давайки превес на обучението, личностното израстване и кариерата. Често пъти, да попаднем на подходящ партньор е непланирано събитие. Неизменно обаче то стартира с трепета на първите срещи, които могат да се окажат пълен провал.

За да приемете среща с някой, той трябва да ви е привлякъл поне визуално. Много от участниците се опитват да представят меко казано фалшива фасада и да изградят конкретно мнение за себе си, което отговаря на някой от многобройните им профили в социалните мрежи. Понякога това е продиктувано чисто и просто от притеснение. Друг път обаче престореното държание проличава веднага.

Има някои показатели, които още в самото начало дават индикации за бъдещ провал.

Как да ги познаем и да си спестим време и болезнени спомени?

10 признака, че той (тя) не е подходящ:

1. Точност
Може да е нещо дребно, но дълго закъснение без предупреждение може да говори за неуважение. Да не ценим времето на хората около нас, в днешния забързан ритъм на живот, си е направо кощунство.

Всичко може да се случи, но уважителните причини е редно да се съобщят своевременно. Затова имаме телефонна връзка денонощно. Точността от своя страна говори за ред и организация, които винаги са били ценни качества.

2. Прекален контрол
Прието е мъжът да поеме инициативата както за самата среща, така и за времето и мястото. Ако обаче не ви е дадена думата въобще, ако се прави поръчка без оглед на вашите предпочитания и се ръководят всички големи и по-малки подробности, трябва да ви светне лампичката.

Покровителството е хубаво нещо, но когато това започне да ви задушава и лишава от идентичност, може да говорим за садизъм.

3. Нетолериране на чуждото мнение
Тук ще засегнем и предната точка, но вечните спорове за важни или незначителни неща могат да бъдат доста изтощаващи. Уважението и взаимните компромиси са основополагащи за успеха на една връзка.

Ако тях ги няма, трудно ще намерите върху какво да градите години след като любовта и първоначалната еуфория са се поохладили.

4. Ревност
Ревността е онова ирационално чувство, което понякога ни разяжда пряко волята ни. Да обичаш някого и да имаш доверие в него е едно. Да го третираш като своя собственост и да се държиш задушаващо е съвсем друга гледна точка.

Болезнената ревност може да бъде разкрита много бързо. Ако още от първите ви срещи се следи с кой и какво си пишете, къде ходите, какви са взаимоотношенията ви с бившите, няма как да разчитате на толерантност в бъдеще, дори да не сте си заслужили подозренията.

5. Незаинтересованост
Това е другата крайност, от която трябва да се пазите. Ако половинката ви не се отлепя от телефона, ако непрекъснато се оглежда или дори флиртува във ваше присъствие, това е показателно за бъдещите ви отношения. Нездравословно е да се интересува и говори само за вас, но подобно пренебрегване е неуважително, дори ако става въпрос само за приятели.

Малките жестове на внимание винаги са важни. Дори след 15 години съвместен живот, ако няма взаимен интерес, няма и връзка.

6. Разминаване на ценности и приоритети
Казват, че противоположностите се привличат. Ако във вашия случай обаче няма никакви общи теми за разговор, трудно ще продължите.

Вие сте заклет домошар, пазител на уюта и огнището, а той не си дава и миг покой от непрекъснатите планински изкачвания, екстремни спортове и пътешествия. Хубаво е да знаете какво ви харесва, но трудно ще осъществите дълготраен контакт с човек, с който нямате общи интереси.

7. Твърде бързо развиващи се отношения
Не сте първа младост. Знаете какво искате от живота и половинката си, но да кажете (чуете) “обичам те” на втората среща не е реалистично. Вместо за чудодейни и дълбоки внезапни чувства можем да говорим за несериозен и повърхностен характер, честа смяна на мнението (любовите) или чиста проба каприз.

Дълбоките и сериозни взаимоотношения искат време. Трябват много компромиси и толерантност за изграждането на истинска, допълваща се двойка. Любовта и привличането поставят началото, но останалото зависи от старанията и желанията и на двамата партньори.

8. Твърде много шеги
Не е тайна, че за едни сериозни отношения се изисква чувство за хумор, лек поглед върху живота и много усмивки. Но ако шегите просто не спират и голяма част са направени за ваша сметка, в един момент започвате да се чудите дали ви е весело или сте обидени.

9. Чести срещи или разговори за бившата (бившия)
Да поддържате добри взаимоотношения с бившите партньори е похвално. Това говори за зрял и улегнал характер. Нормално е да ги споменете пред новия партньор, но ако това заема централно място във вашата връзка, редно е да се запитате, те наистина ли са разделени или просто имат отворени отношения.

10. Грубо отношение с околните
Срещате неотлъчна любезност и внимание, но щом се стигне до поръчки в барове и ресторанти наблюдавате грубо и арогантно отношение към персонала. Колко време ще мине, преди да започнат да ви възприемат така и да получите същото?

Тава са малки, но много показателни признаци, които често си проличават още в самото начало на връзката. Бъдете внимателни и не се самозаблуждавайте. Едва ли сте толкова отчаяни, за да приемете което и да е от горепосочените прояви на поведение.

И дори да го направите, не след дълго ще достигнете прага си на търпимост и ще се разделите. Нужно ли е да минавате през това?!
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари