Как да предпазим ръцете и ноктите от дезинфектантите

A+ A-
2900 прегледа 0 Коментара
Ежедневно десетки пъти използваме дезинфектанти за ръце, за да се предпазим от вируса, който ни завладя, но малцина от нас са наясно, че тези препарати изсушават кожата и могат да създадат проблеми, изискващи продължително лечение. Ще си спестим неприятности с подходяща грижа и редовно полагане на крем за ръце. Затова когато се приберем вкъщи, като превенция срещу проникване на бактерии в организма от околната среда, трябва да овлажним сухата повърхност на епидермиса и да не позволим напукване на кожата на ръцете, зачервяване и сърбеж.

За да бъдат ефективни, дезинфектантите трябва да съдържат поне 60-70% или повече алкохолни съставки, между които етанол и изопропанол. Тези вещества убиват бактериите и вирусите. При ежедневно и често използване на дезинфектанти за ръце с по-високо съдържание на етанол от необходимото, рискуваме да уязвим нежната кожа с отрицателни поражения като сухота, нарушена хидролипидна бариера и цепещи се релефни нокти. Как да се предпазим от вируса и в същото време да не допуснем бактериална инфекция да проникне в чувствителната кожа? Като мажем ръцете с овлажняващи продукти, богати на масла и грижовни съставки не само за кожата, но и за ноктите, които страдат не по-малко. Полезни и качествени средства, нежни към тях можете да откриете тук: https://makeup.bg/brand/111282/.

Ако кожата на ръцете ни се лющи и изглежда загрубяла, навярно бариерата за предпазване от отрицателните ефекти на околната среда, е започнала да се руши. Необходим ни е силно овлажняващ крем, който ще предпази, подмлади и регенерира не само сухите ръце, но и отслабените нокти. Кремове с масло от шеа, витамини, парафин и серамиди, ще подобрят хидратацията като задържат влагата в клетките, ще подхранят и укрепят кожната бариера.

нежни и здрави ръце

След редовно приложение такъв продукт, ако сухотата продължава, можем да комбинираме с подхранващо масло. Витамин Е помага, действа като антиоксидант, докато някои екстракти от растителни масла допълват липидите в кожата и спират изпаряването на влагата от нея. Нужно е навреме да обърнем внимание на проблема със сухотата, иначе ще се сдобием с груба и сбръчкана кожа.

Кремовете за ръце и нокти с кератин и витамини имат подхранващо действие. Базите за нокти и някои топ лакове работят за засилване на здравината. Когато нанасяме крем за ръце и нокти, добре е да правим масаж на пръстите и ноктите с цел подхранващите вещества да достигнат кутукулата и да образуват защитен филм и върху нокътната плочка. При много суха кожа, препоръчителна е употребата на регенерираща крем маска за ръце или вечер, преди сън, поставяне на хидратиращи ръкавици, с които да останем през нощта.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари