Каква роля играе филтърът в предпазните маски за лице

A+ A-
3139 прегледа 0 Коментара
През последните месеци маските за лице се превърнаха в основна необходимост и вече сме фиксирани в идеята да опазим здравето си. Всеки се стреми да предприема максимални мерки против вирусите, а дезинфекцирането е част от ежедневието ни. Готови сме на всичко за да се предпазим, себе си и нашите близки, но ето как правилно да подберем средствата, които използваме, когато сме сред хора.


Защо да изберем маски с филтър за лице


Филтърът е онази подробност от структурата на маската, която е в състояние да улови дори миниатюрните частици. Така или иначе те са невидими за човешкото око, но понякога обикновените маски не са в състояние да ни предложат защитата, от която се нуждаем. Това може да бъде следствие от навлажняване, прекалено дълга употреба или просто защото вируса е по-малък от пропусквателната защита на самия плат.

Надеждните маски, снабдени с филтър, могат да се конкурират с обикновените. Те са също толкова леки за носене, но тук разполагаме с богат избор от цветове и шарки, и най-вече - с по-сигурна защита. Защо да не бъдем и модерни, макар и изправени пред угрозата на пандемията.

Подмяната на филтъра на няколко часа е желателна за тези от вас, които искат наистина да се защитят. Въпросът не е да сложим нещо на лицето си, а да разполагаме с ефективни предпазни мерки.


Как действат вирусите


Болестотворните организми, предаващи се по въздушно–капков път, са сравнително упорити. Ако вземем за пример COVID – 19, той е устойчив за известен период от време и върху повърхностите. Това е доста притеснителен факт и ни изправя пред дилемата какво да носим. Всъщност, максимална защита ни предлагат само покритите устни, нос, очи и ръце. Това съвсем не означава обаче да пренебрегваме предметите в ежедневието.

Помислете си, с какво имате контакт непрекъснато? Телефон, ключове, портмоне, банкноти… това не е предпоставка да ги „изкъпете“ в дезинфекциращ разтвор, но е желателно да измивате ръцете си след употребата им. Почистването на предпазния калъф на телефона няма да е излишно. Все пак бъдете внимателни да не намокрите апарата, тъй като едва ли оправданието с вируса ще ви спаси.

Попадайки в нашия организъм по какъвто и да било начин, малките вирусни частици започват да атакуват клетките ни. Вече нееднократно се доказа, че силната имунна система е основната превенция срещу подобни болести. Това означава пълноценна и качествена храна, чист въздух и много спокойствие. За това стресът дали ще се разболеете, няма да ви бъде от голяма полза.

Приемайте много течности, спортувайте умерено и не преяждайте. Използвайте всички предпазни средства и дори да ви е трудно се разграничавайте от многобройните тълпи. Намерете си подходящи забавления и не се съсредоточавайте върху лошите мисли.

Начинът ни на живот не може да остане един и същ завинаги. Някои хора много трудно се адаптират към промените. Ограниченията, които сами си поставяме могат да бъдат заменени от други дейности, които сме пропускали до този момент. Може би именно те са отговорът на ежедневие, изпълнено със смисъл и радост. Концентрирайте се в положителните неща и продължавайте да бъдете здрави и щастливи.

Предпазни маски за лице с филтър от ProMask - висококачествени продукти за лична защита, обработени със сребърни йони.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари