Кои зони в тялото реагират при лоши емоции

A+ A-
26533 прегледа 0 Коментара
Нашето тяло винаги ни алармира, когато сме настроени негативно към околния свят.

Чудите се защо днес за пореден път ви боли глава? Със сигурност си има причина, но преди да посегнете към дежурното хапче, помислете за друг вариант.

Истината е, че всички първоначални болки, с които тялото ни подсказва за наличието на проблем, се дължат на психическото ни състояние.
Когато натрупаме негативни емоции и не взимаме мерки, някои зони алармират по категоричен начин. Трябва само да им обърнем внимание и да разберем на какво се дължи дискомфортът.

Болки в главатаболки в главата и врата

Те винаги са признак за прекалено натоварване и стресиращо ежедневие. Разпуснете в тъмна стая с повече вода, масажирайте се и пратете сериозните мисли във ваканция. Стремете се да изразявате своите вътрешни стремежи и не очаквайте другите да уважават личността ви, ако самите вие не го правите.


Болки във врата и раменете


Ако често се самобичувате и поемате чужда вина, съвсем очаквано е да страдате от такива проблеми. Прекалено взискателни сте към себе си и трудно си прощавате. Променете стратегията и ще видите какъв товар ще стоварите от раменете си! Облекчете се, като прехвърлите част от задълженията си на някой близък, приемайте помощ с радост, не със задръжки.

Гърбът


Той боли, когато вие имате определени представи, а реалността сочи друго. Чувствате се сами и ви липсва любов, не получавате достатъчно нежност от хората. Финансовите ограничения също се отразяват на гърба – особено в долната му част. Вие постоянно мислите как да се справите с положението и това не ви дава мира.

Ръцете


болка в ръцете

Характерът ви е труден и рядко правите компромиси. Не бъдете толкова строги и ревизирайте изискванията си, а когато водите комуникация, не се хвърляйте веднага да критикувате, изслушвайте. При някои може да се появят болки, ако не им достигат социални контакти. Променете обстоятелствата, като направите изненадващо предложение на някого за среща или вечеря.

Тазова част и бедра


Страховете, че нямаме сили и причина да вървим напред, пораждат болки в тази област. Бъдещето не бива да ви плаши, движете се смело към него, промяната винаги е за добро.

Краката


болки в краката

Краката се разделят на няколко зони. Коленете се „обаждат”, когато високото ви самочувствие пречи на създаването на нормална комуникация с хората. Възможно е и обратното. Ако не ви засвидетелстват достатъчно уважение и заслужени похвали, вие се засягате така, че егото ви се потиска.

Прасците са слабото място на вечно недоволните и завистливи персони, които обаче никога не биха си признали този грях.

Глезените реагират, когато не получаваме удоволствия от живота, а ходилата веднага подават знак, че в съзнанието ни непрекъснато се въртят мисли в черни краски.

Започнете да се усмихвате на изгрева, да се наслаждавате на дребните неща и само така може да превърнете битието си в красива приказка – имате способността да му влияете, независимо какво казват скептиците.

Вие, единствено вие, сте тези, които избират как да съществуват, дали в щастие или в постоянен стрес, никога не го забравяйте!
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари