Най-ценните съвети за безгрижен и пълноценен живот

A+ A-
10240 прегледа 0 Коментара
В никакъв случай не бихте искали да пропуснете тези съвети, защото те ще направят живота ви значително по-лек, ще ви осигурят една отлична основа за физическо и душевно здраве.

Хората сами си усложняваме дните, правим така, че да боледуваме от храна или течности, които консумираме. Не се вслушваме в тялото си, не даряваме сърцето си с красиви емоции, а вместо това се измъчваме и загърбваме природата си. Какво можете да направите?!

Ето го ценния списък:

Далеч от лекарите

далеч от лекарите

 Простичко и задължително е да пиете достатъчно вода. Слагайте чаша с живителната течност винаги на масата до себе си, но не пълнете корема си с нея по време на хранене, а го правете преди това и известно време след това.

 Хранете се с продукти, които не са създадени по изкуствен път от човека, а са от растителен или животински вид. Закуската може да бъде обилна, обядът обаче е хубаво да бъде по-лек, а вечерята съвсем оскъдна.

 Играйте! Да, точно както правят децата, наблюдавайте ги и бъдете като тях.

 Четете книги. Никога не е късно да препрочетете някоя любима книга или да наваксате с пропуснатото.

 Трябват ви минимум 6-7 часа сън, за да бъдете бодри през целия ден.

 Разхождайте се не по-малко от 30 минути дневно. Вдишвайте чистия въздух, наслаждавайте се на цъфналите цветя наоколо, гледайте слънцето, усещайки как то прониква през всяка една частица от тялото ви, усмихвайте се.

 Поне за 5 минути на ден оставяйте сам и в тишина, вслушвайки се в мислите си, прогонвайки неприятните и зареждайки се с нови сили. Медитирайте.

Здрав дух в здраво тяло

здрав дух в здраво тяло

 Не допускайте да се отчайвате и да сравнявате живота си с този на останалите. Всеки има своя „линия на съдбата“.

 Енергията ви трябва да бъде влагана в градивни дейности, в представи за бъдещето, които не звучат трагично и отчайващо. По никакъв начин не бихте могли да промените нещата, ако се фиксирате върху негативната им страна.

 Никога не се превръщайте в крайни фанатици, защитавайки или посочвайки грешките на някого. Да размахвате пръст, имайки се за висша инстанция, не е най-удачният избор, който може да направите.

 Клюките са не само чиста загуба на време, но също черпят от енергията ви. По-полезно ще бъде да седнете да мечтаете, отколкото да обсъждате другите.

 Миналото си е минало и неговото място е в миналото. Това е закон особено в личните отношения. Натякването на стари грешки може само да вгорчи живота ви.

 Понякога сме готови да поведем битка и да спечелим спор с цената на много нерви. Заслужава ли си? Знаете отговора, затова не се хващайте следващия път, бъдете по-широкоскроени. 

тайната на дълголетието

Може да не ви се вярва, но ако още утре започнете да прилагате дадените съвети, то поне няколко товара ще паднат от плещите ви. Усещането, че сте поел отговорността за щастието ви в живота, е великолепно.

Помнете, че каквото и да става, обстоятелствата непременно ще се променят, а вие няма да се чувствате все така. И всички усилия, които днес полагате, ще ви се отплатят, ще ви идват отвътре и с лекота след време, ще забележите уникални резултати.

Разбира се, имайте предвид, че скептиците тепърва ще се опитват да ви отказват и да ви дърпат обратно в „пропастта“ на разочарованията, където всичко е мрачно, в сиви краски и непременно ще става още по-зле.

Ако хората хвърляха толкова мощ да се убеждават в положителната развръзка, както са свикнали да правят за нейната противоположност, то едва ли щяхме да срещаме тъжни лица по улиците.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари