Психосоматичните симптоми на всяка болка: Ето как тялото се опитва да ни подскаже от какво всъщност се нуждае

A+ A-
5849 прегледа 0 Коментара
Здравословните проблеми ни изпращат послания, които вярвате или не, се дължат на определени емоционални дефицити и конфликт в ежедневието

Всеки от нас е достигал до момент, в който осъзнава, че трябва да направи промени в начина си на живот, но често отлага неизбежното. Тогава обаче тялото започва да ни подсказва, че е време да вземем мерки. Обикновено се стига и до здравословно заболяване, за което вече сме принудени да насочим вниманието си към разрешаването на назрелите въпроси.

Съгласете се, че тези намеци сте забелязали още при първите симптоми, но сте ги подценили и не сте се ангажирали срочно с наболелите теми. Явно ви се предоставя възможност да се почувствате пълноценни, ако трябва и да се почувствате като нов човек, което може да се случи единствено с трансформираме на отношението ви към света и околните.

Болка за всяка грешка по пътя ни към развитие и усъвършенстване:


Гръб и кръст


Ако ни боли гърбът или кръстът, значи ние се страхуваме да се доверим на хората, обичаме да контролираме всичко и не усещаме подкрепа. Трябва да се обърнете към семейството, да се оставите да бъдете обичани, да релаксирате и да намерите вътрешно спокойствие. Със сигурност сте се претоварили и чувствате цялата тежест на света върху гърба си.


Какво може да сторите?


Не изисквайте, а почувствайте любовта в сърцето си, безусловната любов към своя партньор и деца. Свалете бремето от плещите си и се отпуснете. Просто приемете живота си такъв, какъвто е, постигнете баланс и мир с близките си.

Простете на майка си и баща си, като им отдадете нужното уважение, дори и да не са сред живите. В продължение на 40 дни може да визуализирате около 15 минути как те до вас и им изпращате благодарност за всичко. Усетете как ги допускате до себе си и им се прекланяте.

Между 5 и 7 сутринта е времето, в което може да опитате една енергийна практика. Тя се протича в рамките на 10 минути всеки ден от седмицата. Запалете свещ, стойте от лявата й страна, представете си, че посрещате своите майка и баща, стиснете им ръка, целунете ги, помолете им се и споделете благодарност за подадената от тях подкрепа, ресурси.


Болки в краката и в коленете


Липсата на смирение и голямата гордост в отношенията със семейството често са причина за такива проблеми. Краката са нашата връзка с рода, с тях ние стоим здраво стъпили на земята, те са свързани със страховете за живота.


Сълзене на очите, сърбежи по тялото и прозявания


Може би сте уморени, а може би външната енергия не ви въздейства по положителен начин. Биотерапевтите го обясняват с затлачени енергийни канали, чиято блокировка се дължи на тревоги и напрежение. Дайте път на всички чувства, които протичат през вас под някаква форма, нека „изтекат“ и да си заминат.


Раменете и вратът


Поемате излишна отговорност. Налага се да осъзнаете, че не може да помогнете на всички. Заели сте позицията на спасител, а това не винаги е необходимо.

Ако се е обострила хремата ни, явно имаме неизплакани сълзи – нека емоциите да се изчистят, изпратете ги подобаващо.

Ако имате дискомфорт в ръцете, значи е прекъсната комуникацията и въздействието ни с другите.

Ако постоянно ни е студено, така преодоляваме травми от раждането ни, по някакъв начин се докосваме до душите на отдавна починали роднини, до невидимия свят. Ако изпитвате обратното – все ви е горещо, значи изгаряме негативизма си, огънят има мощно пречистващо действие.


Смущения в чакрите


Когато е засегната първа чакра, може да се говори за парене и тежест в краката, както и в слабините. Чувството ви за устойчивост е разклатено, независимо дали има събития, които са го провокирали, или се дължи на вътрешни преживявания.

Втора чакра се отнася до удоволствието от живота и тя реагира с негативни нагласи спрямо него, нарушена е интимността с човека от другия пол, отхвърля се майчинството и приятните наслади.

Третата чакра може да се прояви със стомашно разстройство, а тя описва нашето самочувствие, което се гради въз основа на финансите, успеха и радостта от живота.

Четвъртата чакра може да създаде болки в сърцето, гърдите, тя очаква от нас да простим, затова провокира сълзи, ние се разтваряме и излъчваме любов. В нея се трупат възмущение, гняв, гордост, страхове.

Може да я подпомогнете, като се занимавате със спорт, танци, йога. Целта е да я балансирате, да не губите контакта с тялото, защото в противен случай трудно ще се идентифицирате с пола си, ще загубите почва под краката си.

При неуравновесена пета чакра се пораждат болки в гърлото, кашлица, неумение да се изразим с думи. Пеенето силно се препоръчва, за да се активизира енергията.

Шеста чакра се усеща в областта на третото око, тя носи неприятни усещания в главата, трудности в концентрирането.

Седма чакра е нашата духовна връзка с Вселената и когато тя преминава през период на нестабилност, ние долавяме пулсирания в зоната на върха на главата и над нея.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари