Как да разкараме излишните килограми?

A+ A-
14737 прегледа 0 Коментара
Вероятно се питате, защо отслабването в днешно време е толкова трудно, а малцина постигат успешни резултати, които не губят бързо след края на диетата. Хората, които искат да се лишат от излишните килограми, получават все един и същ съвет – яжте по-малко, правете често упражнения и при отрицателен калориен разход, фигурата ви ще бъде в топ форма. Уви, нещата изглежда не са така прости, а формулата не работи при всички.

Истината е, че са нужни доста повече фактори, за да се справим със затлъстяването.

Режимът


Не е все едно какво ядете, независимо от количеството му. Даже да се ограничавате, чувството за глад, метаболизмът и чревните бактерии може да „саботират“ процеса по обработване на храната, която консумирате. Това накратко означава, че вие не предлагате на организма това, от което той има нужда, за да не трупа запаси, а напротив – да се освобождава от мазнините.
режим на хранене

Протеините засищат повече и стимулират намаляването на теглото. Не бива обаче да залагате на червени или обработвани меса. Наситените и транс-мазнините вредят не само на тялото, но и на здравето ви. Избирайте мазнини от естествени източници.

Тестове с доброволци от две групи, които са се подложили на диета с ниско съдържание на въглехидрати и съответно на такава с ниско съдържание на мазнини, показват, че първите са загубили средно по близо 7 кг за две години, а вторите са се отървали от над 10 кг. Интересна е и графиката, която се получава при анализиране на времето, за което теглото им е намаляло. Тези, които са спазвали диета с ниско съдържание на въглехидрати, са отслабнали скоростно - за 6 месеца.

Привържениците на известната Средиземноморска диета по-често съумяват да запазят постигнатите резултати, посочват експерти. Трябва да знаете, че не всички въглехидрати са лоши, богатите на фибри пълнозърнести храни дори са полезни – бобовите растения, плодовете, зеленчуците.

Не избягвайте витамините. Освен че са полезни, някои от тях, като витамин B, хром и холин, помагат и за редуциране на теглото.

редуциране на килограмите

Пикантните храни
Те намаляват чувството за глад, активизират обмяната на веществата.

Кафето/Зеленият чай
Тези напитки увеличават метаболизма.

Водата
Основен стимулант за изхвърляне на излишните течности в организма. С нейна помощ приетите калории са по-малко, защото имаме усещане за ситост.

Спортът

спорт

Някои хора подценяват значимостта на упражненията по време на своя отслабващ период. Комбинирането на диета с тренировъчна програма води до дългосрочна загуба на тегло, категорични са всички проучвания по темата.

Кардио
150 минути кардио движение на седмица ще спомогне за загубата на 4.7 процента тегло за около година. Енергичните тренировки определено ще са ви от полза, особено ако правите промени и увеличавате темпото.

Вдигане на тежести
Кантарът ще започне да показва повече, тъй като мускулите растат и тежат, но това не бива да ви смущава. Постепенно вие ще изчистите мастната тъкан, ако сте редовни във фитнеса. Силовите упражнения засилват вашия метаболизъм.

Ежедневни разходки
Зарежете асансьора, колата спирайте далеч от работното си място, вървете винаги, когато имате възможност и времето го позволява.

Ключът


Ефективната загуба на тегло никак не е лесна, нито пък елементарна за постигане, каквото и да ви казват в рекламите. Спрете да разчитате на всякакъв род хапчета, които могат да навредят на организма ви, а в най-добрия случай, няма въобще да ви помогнат да свалите излишните килограми.

Поставете си цел
Ако започнете да се храните здравословно и това е вашата цел, отслабването ще дойде постепенно и съвсем естествено. Така няма и да се отклонявате от плана си.

Правете си наблюдение
Периодично проверявайте как се справяте с поетия ангажимент към себе си – да свалите определени килограми. Водете си дневник и си записвайте всички успехи и прегрешения, сами ще се уверите какъв хъс ще ви подсигури това занимание.

наблюдение на резултатите

Помощ от приятел
Тя може да дойде от близък или от група с подобни на вашите амбиции. Бъдете участници в общност за отслабване заедно с вашите приятели или семейства, така няма да губите вдъхновението си.

Сънят
По-малко от 7 часа сън на вечер води до увеличаване на теглото, така че лягайте си навреме.

По-малко стрес
Той води до залитане към храни, пълни със захар и „лоши“ мазнини.

Край с телевизията
Навикът да хрупате нещо пред телевизора неусетно се е превърнал в неделима част от вашето ежедневие. А рядко сядате с ябълка или краставица пред него, нали?! Ако стоите далеч от него вечер, ще намалите порциите с макарони и пица – гарантирано е.

хапване пред телевизора

Всички тези съвети ще ви помогнат да се справите с килограмите, но трябва още сега, веднага и на момента да вземете решението да приложите тези нови принципи в живота си.

Ако я карате, както досега, няма да сте доволни от себе си, нито пък ще отслабнете. Бързото лишаване от излишното тегло, също не е вариант, защото е обречен на провал, а списъкът тук ще ви даде шанс да сваляте постепенно, без здравословни проблеми и гледката в огледалото ще ви се хареса.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари