Видовете суроватъчен протеин – как да изберете

A+ A-
5343 прегледа 0 Коментара
Ако тренирате редовно в залата вероятно няма нужда да ви обясняваме какво е суроватъчен протеин и защо е безценен ако искате наистина да увеличите мускулната си маса.

Да, простосмъртните наистина няма нужда да са чували за него, камо ли да го приемат, но ако вие се стремите към тяло минимум на полубожество, се очаква да сте наясно.

За тези, които все пак искат да се запознаят малко по-подробно, ще поясним – двата типа протеини, съдържащи се в млякото са казеинът и суроватъчният протеин.
Вторият се отделя от суроватката при производството на сирене и е богат на невероятно много аминокиселини, които участват във възстановяването и растежа на мускулите.


Какви са видовете суроватъчен протеин


Суроватъчният (whey) протеин съдържа деветте есенциални аминокиселини участващи в синтеза на протеини.

Приемът му не само ускорява мускулния растеж, но и предпазва мускулните влакна от разпад след интензнивна тренировка и по време на сън.

Как обаче да изберете най-подходящият за вас между трите вида суроватъчен протеин?


Суроватъчен протеин концентрат


Суроватъчният протеин концентрат е най-разпространеният вид, който съдържа средно около 70% протеин. Съдържанието му е по-концентрирано, отколкото това на продуктите, от които се произвежда.

Той е най-достъпен от трите вида, но се усвоява по-бавно от организма, тъй като е най-слабо обработеният. Освен това има по-високо съдържание на мазнини и лактоза.
Все пак той ефективно ускорява растежа на мускулна маса, като понижава нивата на вредния холестерол.


Суроватъчен протеин изолат


Изолатът е с по-високо съдържание на протеин от концентрата – около 90%. Той съдържа най-малко примеси и е с изключително ниско съдържание на лактоза и мазнини.

Подходящ е за хора, които спазват нисковъглехидратна диета и може да помогне с изгарянето на мазнини, освен, че надгражда мускулите.

Изолатът също бива два вида – йонно-обменен и микрофилтриран.

При йонно-обменните изолати липсват голяма част от важните пептиди като имуноглобин и лактоферин, които правят протеина полезен за здравето.

Технологията на микрофилтрация при втория тип изолати помага да се запазят пептидите, както и всички жизненоважни съставки.

Можете да намерите качествени добавки с микрофилтриран протеин изолат в онлайн магазина за най-отдадените фитнес машини - Workout.bg.


Суроватъчен протеин хидролизат


Наименованието на суроватъчният протеин хидролизат идва от процеса на хидролиза, през който е преминал. Какво значение има този процес ли?

Той имитира човешкото храносмилане и разгражда големите молекули в протеина на много по-малки съединения. Това прави протеинът изключително лесен за усвояване, което значи, че не натоварвате метаболизма, не се подувате, и действието му е по-бързо.

При него има най-малка възможност за проява на алергични реакции, тъй като съдържанието на лактоза е минимално.

За оптимални резултати и видимо увеличение на мускулната маса, в Workout.bg ще намерите протеинови добавки които съчетават трите вида в идеално съотношение за бързи резултати.


Предимства на пазаруването от онлайн магазин за хранителни добавки


Прибирате се вкъщи след изморителен работен ден и нямате никаква енергия за посещение на фитнеса? Или пък се събуждате сутрин отпаднали и не знаете как ще се справите с предизвикателствата на новия ден? Може би страдате от недостиг на важни хранителни вещества или пък имате нужда от нутриентен бууст, с който да задвижите отново кръвта в тялото си и да попълните енергийния си запас?

Това е възможно дори без да напускате своя дом и то с помощта на подходящия онлайн магазин за хранителни добавки. Ако се чудите дали това е добра идея, тук ще бъдат представени топ предимствата на пазаруването в този контекст, които да ви бъдат от полза при вземане на крайното решение.


Пазарът от онлайн магазин за хранителни добавки струва малко усилия


Не е необходимо да извършите кой знае какво, за да направите онлайн поръчка. Може да го направите от най-нетрадиционни места, като например докато се прибирате от работа в метрото или пък докато разхождате кучето в парка. Любимото място за пазар на все повече хора е… домът им. Това е едно от основните предимства от онлайн пазаруването на хранителни добавки – удобството и големите възможности.


Имате повече време да се запознаете с добавките, които се предлагат


Представете си, че отивате в аптеката и започвате тепърва да проучвате съставките и ползите на дадени продукти. Със сигурност ще ви е много по-удобно и лесно да го направите онлайн, избирайки магазин, в който е дадена важната информация за продуктите на разбираем език. Не е необходимо да събирате погледите на служителите и да будите съмнение с дългоминутно висене пред щандовете.

Ако търсите онлайн магазин за хранителни добавки, в който не само може да изберете търсената от вас добавка, но и ще имате възможност да се запознаете с нейните съставки и нейното действие, то Workout.bg е идеален вариант.


Имате много по-широк избор в онлайн магазин за хранителни добавки


В онлайн магазините имате достъп до всички налични продукти на бранда. Освен това може да видите и какви продукти са били предлагани и към момента не са в наличност, или пък кои предстои да бъдат заредени, след като наличностите са били изчерпани. Също така тук го няма варианта, в който отивате до физическия магазин и разбирате, че добавката, която търсите е свършила. Не се налага да биете излишно път, а имате тази информация наготово.


Може да се възползвате от оферти при онлайн пазаруване


Онлайн се провеждат много промоционални кампании. Освен това в интернет имате възможност да сравните цената на конкретен продукт в различните магазини, което ще ви помогне да направите най-добрия избор. Ако търсите онлайн магазин за добавки, в който цената е в отлично съотношение с качеството, Workout.bg има с какво да ви впечатли.
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари