Как фазите на Луната влияят на хората

A+ A-
93276 прегледа 0 Коментара
Пълната Луна е несравнимо красива гледка, но тя не е просто пейзаж пред очите ни, а небесно тяло, което оказва въздействие върху нас.

Вярвате или не, факт е - Луната влияе пряко върху нашето физическо и емоционално състояние. През последните години е много модерно да се пише на тази тематика. Непрекъснато срещаме стряскащи заглавия за новолуния, пълнолуния и затъмнения. Мнозина се чудят, до колко имат някаква достоверност тези информации, а други са толкова скептични, че напълно отричат въздействието на Луната върху хората.

Някаква магия ли е това?


Луната определено е мистична, тайнствена и създаваща фантастична атмосфера. Всеки, който е отсядал край брега на морето може да го потвърди, въодушевен от лунната пътека която се разкрива пред погледа му. Може би именно заради това си очарователно умение, тя успява да запази истините за себе си.

Но ако търсите доказателства за влиянието на Луната върху живота и биоритмите на тялото ни, ще ги намерите, ако тръгнете от приливите и отливите, от активизирането на симптомите при хора, засегнати от психични разстройства, както и при всички останали, които страдат от високо кръвно налягане, главоболие, сърдечни проблеми.

влияние върху човека

С малко повече наблюдения, вие може да сте следващият откривател на някои закономерности при смяната на фазите на Луната. Неслучайно древните астролози са следили внимателно движението й по небето и са предвиждали какви събития предстоят да се разиграят, разбира се, използвайки и указанията от останалите звездни тела.

Дори да не сте привърженици на тази наука, то може поне да се доверите на официалните твърдения за набъбването на земната кора с до 3 мм, когато настъпи пълнолуние. Менструалният цикъл при жените следва етапите на растеж и намаляване на Луната (средно 28-29 дни).

Всъщност гравитационното поле на нашия спътник е два пъти по-голямо от това на Земята. И в резултат, тя предизвиква приливите и отливите. Понякога може да се стигне и до земетресения, тъй като силата й е толкова мощна, че тя повдига земната кора на огромна дълбочина и това води до деформации на места.

Логиката е същата и в нашия организъм.

При различните фази на Луната, течностите и хормоналният баланс в него реагират по идентичен начин. Затова, нищо чудно да се чувстваме подути по пълнолуние, да отслабваме с лекота около новолуние, да имаме повишен апетит в единия случай и намален в другия. Доста примерни варианти могат да бъдат изброени, но ако вие сами започнете да си водите дневник, ще научите много за своето тяло и влиянието на Луната.

гравитационно влияние

Трябва да имате предвид, че енергията, която се налага като фон, би могла да бъде използвана градивно и в наша полза, а не обратното. Точно така, например, се родиха лунните диети, а някои медици са убедени, че излекуването е по-обещаващо, ако стартира при новолуние.

Лунни препоръки


Пълнолунията са дните, в които енергията е във възход. Това може да се разглежда, както в положителен, така и в отрицателен аспект. В такива периоди настъпват не само природни катаклизми, но ескалират процеси и на обществено ниво. Приливът на сили ни тласка към нетипично физическо натоварване, ние ставаме по-дръзки и се вкарваме в стресови ситуации, имаме потребност за екстремни усещания.

Много вероятно е да преядем и да прекалим с питиетата, а след цялата тази “фиеста”, няма начин да сме във форма. Наближи ли месечното пълнолуние, вие веднага бихте могли да го доловите, ако сте по-сензитивен. Цялата тази активност около вас (и в самите вас) не е никак случайна.

препоръки за лунните фази

Казват, че времето около новолуние, е удачно за поставянето на ново начало. Прекрасен момент да го направите, но не бива да забравяте, че дните преди него са перфектни за освобождаване от всичко излишно - били те килограми, или ваши вредни навици.

Последната фаза на Луната преди новолуние се слави с изчистване и рестартиране на енергията. Функциите на мозъка и органите, които са разположени от кръста нагоре, се засилват, което при някои хора може да доведе до разклащане на нервите и до депресивни настроения.

Но предупреденият е подготвен, а открай време най-полезното за хората е това, да се опитват да следват естествения ритъм в природата. Животът ви ще придобие не само по-висш смисъл, но и ще тече значително по-гладко - опитайте!
Сподели
За автора
Epis

Информацията, която търсите...

Свързани публикации
Коментари